måndag 31 maj 2010

Tromsö 2010

Magnus och Mats från Isola tillsammans med Henke och Olof fiskade totalt 6 fiskedagar utanför Tromsö i Nordnorge. Fisket kan beskrivas som riktigt trögt då Hälleflundrorna inte vandrat upp på det riktigt grunda än. Vi hittade till sist fisk mellan 25-35 m. Tyvärr fick vi inga riktigt stora men ett gäng fiskar mellan 22-31 kg var ändå riktigt roliga att fighta.



Olof med fin Kveite
Vi fick även mycket Rödspätta och Sandskädda under riktat fiske där dom flesta spättorna låg mellan 1-1,8 kg med toppar en bra bit över 2 kg. Största Sandskädda vägde 825g.
Rödspättor på 1,8kg& 2,1kg
Naturupplevelsen var fantastisk då 1000tals lunnefåglar och andra arter vi inte kunde namnet på flög runt våra huvuden ibland. Havsörnar var det extremt mycket av och som mest såg vi 8 st samtidigt!




Naturen var kanon häruppe
3 gånger såg vi Vikval där en av dom var precis utanför vår stuga en dag.




Strax utanför båten hade vi val!
Vi körde ungefär 50/50 med stormjiggar och cutbait harring jiggar där stormen var överlägsen för oss då 8st av totalt 10st riktigt krokade fiskar högg på dessa.
Självklart kan inte en vecka visa så mycket och dessutom fick vi ju inte någon riktigt stor men lite intressant var det då man alltid vill ha det nyaste och det man tror det hetaste.//Magnus

Makrill i Gullmarn i helgen.

Säkra källor rapporterar om 20-talet makrillar fångade i Gullmarsfjorden i helgen.

söndag 30 maj 2010

Id 2,64kg.

Håkan och Micael från Confidence fortsätter att visa att de är grymma sportfiskare både i sött och salt vatten. Lördagens idsatsning gav några stycken kring 2kg, med Håkans id på grymma 2,64kg i topp.

torsdag 27 maj 2010

Mats är nöjd

Till sist kom också Mats över 10 kg sträcket med en fisk strax över 13 kg. Även Henke fick en kveite på knappt 12 kg. Tyvärr tappade jag en fin fisk då linan gick av mitt i en rusning. Rödspättorna var på hugget en stund idag och det resulterade i ett par fina fiskar med fisk en bit över 2 kg i topp. Nu är tyvärr fisket över för denna gången.Sammanfattning kommer i helgen.//Magnus

Dagens middag

Dagens enda flundra som vägde 8,2 kg togs av Mats. Den smakade utsökt ihop med pepparot och skirat smör. Imorgon kör vi vår sista dag häruppe. Då skall den stora upp;-)

onsdag 26 maj 2010

Båtfixarkväll.

Medan Mats och Magnus är uppe och bänder hälleflundra i Tromsö får Rickard och Markus greja med båten! Högtryckstvättning, putsning, en lagad dörr mm var några av sysslorna denna kväll. Sedan tidigare har Magnus lagt ner ett kanonjobb under våren, bland annat då han m h a Mats drog om all el i båten.
Båten börjar bli redo för fiskesäsongen, och närmast väntar Pater Noster Cup om några helger. Andra givna höjdpunkter i år är bland annat några veckors fiske i Langesund samt en del artjakt nere i Öresund.

tisdag 25 maj 2010

12m2 räcker gott.

Idag har vi fiskat Kveite i mellan 10-20 m/s! På ca 10 h fiske fick vi 1 torsk på ca 800g som Henke snyggt drillade upp i båten och mycket rättvist fick disken för kommande 24h:-D. Vi fiskade som ni förstår inomskärs idag. Vi var i 3 fiskar men hade inget flyt idag. Även om det är riktigt trögt för det mesta är vi riktigt nöjda med medelvikten på fiskarna. Nu saknas bara dom riktigt stora.// Magnus

2kg Berggylta!


2kg Berggylta återutsatt såklart


Vår vän ifrån Åsa, Mathias Jonsson, var i Gullmarn häromdagen och fick en berggylta på 2kg. Denna stridbara fisk är för de flesta är en drömfisk när dom kommer upp i dessa vikter.
Mathias kriver följande i mailet till mig.

"Den gav en fight som heter duga kan jag lova, Beastmastern fick jobba ordentligt och fisken gick under båten så spöt låg slickat under båten i vattnet....Riktig brutal fight!
Vågen visade 2kg och måttbandet 49cm, efter vägning och ett par snabba foton så fick fisken självklart återvända"

2kg och 49cm


Vi kan bara super gratulera till denna fantastiska fångst och registrerad storfisk . Vi kan också med glädje se att denna fina fisk blev återutsatt.

mvh Rickard


Klassiska Lödde å!

Legendariskt gäddvatten sett från E6:an i 120km/h!

måndag 24 maj 2010

1,23 m

Bra fiske! Alla fiskarna tagna utomskärs.

Henke är tokhet!

Största hittills

fredag 21 maj 2010

Framme!

Utsikt från stugan

Ingen flundra på 3 h fiske men imorgon blir det en heldag.

torsdag 20 maj 2010

Tromsö imorgon!

Imorgon sticker Magnus och Mats från teamet tillsammans med Olof från Confidence och Henke från Kinnarp till Tromsö för en veckas nötande efter Hälleflundra och andra olika plattfiskar. Fisket har enligt rapporter varit väldigt trögt men medelvikten har varit hög. Följ bloggen för dagliga uppdateringar.

Henke satsar på att höja sitt Pb i år!

Utsättning av ål

I tisdags var jag med på något ganska ovanligt och roligt, nämligen att plantera ut ålyngel. Vi var ett gäng från Kungsbacka Sportfiskeklubb som assisterade Hallands Länsstyrelses fiskerikonsulenter Peter Norell och Thomas Lennartsson med utplantering på olika platser i Rolfsåns och Kungsbackaåns vattensystem. Ett antal tusen glasålar (ett yngelstadie) fick nya hem och totalt ska 220 000 ålar planteras ut bara i Halland i ett led att stärka bestånden av den akut utrotningshotade arten. Merparten av dessa, hela 130 000 ålar, sätts ut i Kungsbacka, vilket beror på att Kungsbackas vattensystem är bäst lämpade med tanke på andelen vattenkraftverk. Som exempel är ju Ätrans och Lagans vattensystem snudd på våldsamt utbyggda, vilket ökar dödligheten när ålarna om ca 10-20 år ska påbörja sin lekvandring mot Sargassohavet. Totalt ska 1,2 miljoner ålyngel planteras ut i Skåne, Halland och Västra Götaland.

Glasålarna var i toppform!


Man uppskattar att invandringen av glasål från lekområdena i Sargassohavet har minskat med ca 99% de senaste 50 åren, vilket är anmärkningsvärt. Storskaligt yrkesfiske i Europa och hög dödlighet i vattenkraftverkens turbiner för nedströmsvandrande blankålar på väg mot Sargassohavet är de två huvudsakliga anledningarna.

Kom tillbaka när du väger ett kilo!


Det märkligaste beslutet för att skydda ålen trädde i kraft i maj 2007. Då blev det i stort sett totalt förbud för sportfiskare att meta ål, medan de yrkesfiskare som kunde deklarera en ålfångst på minst 400kg/år tidigare säsonger fick dispens och kunde fortsätta fiska! Personligen höll jag årets traditionella ålfiskepass som en av årets sportfiskehöjdpunkter, och då brukade jag oftast returnera ålen. Det blev onekligen en hel del protester från oss sportfiskare när det visade sig att förbudet inte gällde alla, vilket inte är så konstigt med en sådan ickekonsekvent lagstiftning. Beslutet innebar alltså att de som fångade mest fick fortsätta med fisket!


Markägarna vid Alafors kvarn i Kungsbackaån blev väldigt glada åt att få hjälpa till med utsättningen, betraktade av KSK:s kassör de senaste 35 åren (!), Bosse Dahl


Min personliga uppfattning är annars att sportfiskare generellt är väldigt medgörliga när det gäller att rätta sig efter lagstiftning som syftar till att skydda fiskbestånden, men att en del yrkesfiskare däremot ofta slingrar sig och skyller ifrån sig. En av yrkesfiskarna som fick yttra sig i debatten, Per Vidlund utanför Västerås, belyste med all önskvärd tydlighet det faktum att yrkesfiskarna inte direkt är en samling akademiker med kommentaren:
- Vi fiskar på inplanterad ål och det svenska beståndet av ål är gott!
Det svenska yrkesfisket var alltså inte alls något hot mot ålbeståndet, enligt Vidlund, som inte heller verkade tro på forskarnas larmrapporter om hur allvarligt det var ställt med vår vän Anguilla anguilla. Det är dock svårt att bortse från det faktum att en ålfiskare fångar mer ål på en vecka än vad de flesta sportfiskare fångar under en hel livstid. Förhoppningsvis gör restriktioner i yrkesfisket, stödutsättningar och förbättrande åtgärder vid kraftverken att åtminstone våra barnbarn kan ge sig ut med ett bottenmete i det berömda "ålamörkret"!

Brovalvet vid Alafors

Mer information om utplanteringarna hittar ni på denna länk.

Tight Lines!
/Markus

tisdag 18 maj 2010

Gäddfiske till helgen?

Rutinerade gäddjägarna och flitiga bloggarna Totta & Kellén samt Lygnerns Sportfiskeklubb gör reklam för klassiska gäddtävlingen Lygnerndraget nu på lördag. Den är numera en catch & release-tävling, vilket bidrar till att vi gärna gör reklam för tävlingen! Det är ju dessutom "nästgårds" hemifrån oss. Lygnern är en riktigt bra gäddsjö med potential på riktigt stora. Sjön är ansedd som lite svårfiskad, men som sagt, det tar man gärna när det är bra chans på en +10!

Ännu fler fenknotar!

Vandia-Thomas från Helsingborgsbåtarna fortsätter att jaga upp pulsen på en stackars havsfiskare med en ny grym fenknot på fina 540gr, självklart returnerad! Otroligt läckra fiskar. En drömfisk för oss på Isola. Alla i teamet har fått arten, men ingen över 250gr... 350gr är gränsen för registrerad storfisk. Drömgränsen är väl halvkilot kanske?!

måndag 17 maj 2010

Rapport vrakfisket:

Vi var ju några som väntade på en het vrakrapport under gårdagen, och jag fick nu tag på en trött och utarbetad Sellman som kunde lämna följande rapport: Katastrofdåligt fiske!
Micael K, Håkan W, Jari och Sellman startade på natten och tuffade nordväst mot Skagenvraken, som gav riktigt dåligt med fisk. De träffade där en yrkesfiskare som var trevlig nog att vänta med att garna vraket till Confidence hade fiskat färdigt. Han berättade dessutom att sejfisket hade varit bra "längre västerut", alltså typ nordväst Skagen, och att torskfisket hade varit bättre österut, alltså mot Sverige.

Confidence drog då vidare mot nordost och testade bland annat Fågelvraken Korpen och Duvan, med bara enstaka småtorskar och några sejar upp till 3-4kg som resultat, trots perfekta förutsättningar med vrakträff varje drift. Gänget susade vidare mot Måseskärsvraken (Westbank, Westvåg) och ner till Hagenvraken med fortsatt usla resultat, vilket inte hör till vanligheterna när Confidence med sin alltid rutinerade besättning är ute.

Sellman misstänker att det var allt färna-, björkna- och metesnack ombord som orsakade det dåliga resultatet. För er som inte känner Rickard Sellman så kan vi berätta att han är den klart mest vidskeplige i Isola-teamet! Om man exempelvis råkar vissla ombord kan man åka på en "hörring" så skjortan står rätt ut! :-)
Rickard påpekade också att det var exakt samma besättning som 1 maj-helgen hade ett trögt fiske på Kummelbank, vilket kan ha spelat in. Lite jetlag liksom
:-) Själv fick jag tacka nej till fisketuren p g a skolarbete, vilket nu i efterhand inte känns lika tungt som när man på DMI-prognosen såg att havet skulle ligga helt blankt...

Tight Lines!
/Markus

söndag 16 maj 2010

Vrakfiske idag!

På väg med Confidence till norr Skagen. Det blir vrakfiske idag och vi hoppas på att det lugna vädret håller i sig.
God morgon på er!

Tackelspecial repris 4 (av 4)

Hälleflundra

Visst är det något speciellt att fiska efter hälleflundra eller Kveite som dom heter på norska. Att fiska efter flundra blir ett slags gift som man nog aldrig blir av med.
Dom tre sista åren har vi varit uppe i Kvalöyvågen strax nordväst om Tromsö och innan dess var det Saltströmmen som gällde ett par år.
Håkan med nytt PB

Första gången vi i Isola kom i kontakt med arten var när vi med vår gamla båt trailade upp till Sommeröy som också ligger i Tromsö området. Året var 1997 och vi fick 4 st på agn den gången med Mats pjäs på 24,4 kg i topp. Ja på den tiden var det faktiskt en riktigt stor fisk som blev årets största i fiskejournalens årsredovisning.



Några beten vi använder

Vi fiskar väl ungefär som alla andra med framförallt Stormjiggar och Giant Jighead. Stor favorit för oss har varit RCW färgen som ni ser längst upp på bilden ovan. Men även GT (självlysande) och BSD (Blåa) har funkat bra. Min egen favorit blev under den senaste resan en giant jigghead 200g svart/pärlemo tillsammans med den största storm RCW kroppen . Kroppen får man sätta fast med två st buntband.

Metoderna är många men det som funkat bra för oss är driftfiske i 1-2 knops fart där vi vevat och använt spinnstop på 2-1o sek. Ofta har fisken attackerat i spinnstoppet eller direkt efter när jiggen får fart igen. Ibland har vi fäst en extra trekrok på stormjiggen som ni ser på rcw jiggen på bilden och är det riktigt trögt har en gulpmask funkat bra som extra attraktor. Vi använder oss mest av 135 g och 264 g jiggarna. Vi tycker nog att lite större bete har funkat något bättre men även 135 g jiggen har gett många fiskar och även den största hittills som vägde ca 54 kg.

Putte med fin Kveite

Medelvikten på fiskarna i Tromsö har legat mellan 10 kg som minst och ca 19 kg som störst medans fiskarna i Saltströmmen haft en klart lägre medelvikt där de flesta legat mellan 2-10 kg med några enstaka toppar mellan 20-54 kg.

I Tromsö har vi fått ca 85 st flundror på de tre åren vi varit där och av dom har ca 25 st varit över 20 kg. Den största delen av dessa fiskar har fått gå tillbaka.

Det är inte lätt att ta kort på fisk som skall återutsättas

Farten på invevningen har också varierat. Vissa dagar har snabb invevning funkat bäst medans det dagen efter har varit tvärtom. Även spöt i spöhållaren har gett fin fisk ibland. En av mina finaste fiskar i somras fick jag när jag höll spöt över axeln i mellanvattnet medans jag pratade i telefon. Det var inte långt ifrån att jag blev en utrustning fattigare då hugget var riktigt brutalt.

Djupen som funkat klart bäst är 5-25 m och gärna sand eller lite blandbotten. Ett bra lekande som man fäster huvudlinan i och någon meter 1 mm nylon tafs med en ögleknut brukar vi använda framför jiggen. Detta är mina erfarenheter av Hälleflundrafiske men det finns säkert lika många olika åsikter och tekniker när det gäller detta fiske.

Fiskehälsningar Magnus

lördag 15 maj 2010

Mycket jobb.

Kommunens pålningspråm har haft bråda dagar sedan islossningen skedde i Kungsbackaån. Många bryggor behöver lagas och pålar ska fixas så att vi sportfiskare kan blöta linan framöver! ;)

fredag 14 maj 2010

Nya fina bryggor!

No Name poleras!

Roger och Håkan i Team No Name har idag passat på att polera båten. Själv ligger man efter........

//Sellman

Spola Kroken i vattnet!

Tro det eller ej men Spola Kroken sjösattes för några dagar sedan under stort hemlighetsmakeri.
Enl säkra källor har Urban Snare som också är medlem i teamet Nidingen Giants mörkat för sin Rödnebba och jobbat med båten på nätterna för att kunna få i den i år.
Urban som för ett tag sedan blev tvåbarnspappa (grattis!) visar med detta att han inte helt ger upp sina intressen för att familjen blir lite större.
Vad vi dock misstänker är att båten endast kommer att användas som badbåt i framtiden.

torsdag 13 maj 2010

Piggvartrolling för Mikael

Mikael provar lite piggvars trolling. Det har inte blivit något än men 1 godkänd Öring,några för små samt 2 Näbbgäddor har han fått tidigare idag på spinnfiske.

Kompisens bil...

Som de säger:
Arbete är hämmande för en sportfiskare!

onsdag 12 maj 2010

Tackelspecial repris 3


Confidence djuphavstackel!


Micael Karlsson på Confidence har bidragit med två varianter på djuphavstackel. Vi tackar ödmjukast för de fina skisserna! Confidence-gänget är ju som alla vet mycket rutinerade på denna typ av fiske. Lämpliga platser att doppa dessa tackel är exempelvis 10-gradarn och Bratten.

tisdag 11 maj 2010

Tackelspecial repris 2


Pater noster-tacklet!


Vi fortsätter tackelspecialen med en riktig klassiker: Pater noster-tacklet!

Om det är ett tackel man ska ha i tackelpärmen så är det nog detta. Tack vare tafsen under pilken och möjligheten till variation är detta ett oerhört bra allroundtackel som fungerar till det mesta. Det är dessutom väldigt lättfiskat.

Det man kan variera är allt från krokstorlek och lindiameter till tafslängder och antal upphängare. Nybörjaren startar exempelvis lämpligast med bara en upphängare.

Det finns några enkla saker att tänka på:
  • tacklet ska inte vara längre än spöt, då får man problem med att få in tacklet i båten. Detta gäller givetvis de flesta tackel, men med två upphängare är det lätt hänt att tacklet blir ganska långt.

  • om botten är väldigt taggig kan man ta bort undertafsen. Då minskar risken att fastna markant. Annars ska man alltid ha en tafs under pilken! Vår erfarenhet är att väldigt många av de största fiskarna nästan alltid tar den understa kroken. Självklart tar nästan alla plattfiskar vanligtvis den undre kroken, precis som flera andra direkt bottenbundna arter. Undantaget är framförallt skrubba som ibland jagar väldigt aktivt och ofta stiger till en upphängare, men de största blå- och berggyltorna är exempel på arter som nästan alltid tar understa kroken. Vitling och kolja hugger dock oftare på en upphängare.

  • man kan försöka se till så att upphängarkrokarna inte trasslar ihop sig, vilket kan hända om tafsarna är för långa och sitter för nära varandra.
  • om undertafsen är knuten direkt i pilken och man ofta dunkar pilken i botten kan linan skadas. Ha därför lekande/fjäderring/beteslås till tafsen och kontrollera linan ibland.
  • underkroken skadas ofta vid bottennapp mm, så det är smidigt att ha några extra undertafsar färdigknutna när man är ute. Det går då snabbt och lätt att byta underkroken.

Något som vi kanske inte har nämnt ännu är att det är oerhört viktigt att man har känslan för det tackel man använder, det vill säga att man vet hur tacklet rör sig och fungerar under olika förhållanden. Har man exempelvis ett långt släptackel så fungerar det bäst vid en viss drifthastighet, medan det inte alls tjänar sitt syfte om båten ligger helt still. Man kan jämföra med att ha koll på hur en wobbler rör sig vid olika vev- eller trollinghastigheter. Känslan helt enkelt!

Pater noster-tacklet däremot är lättfiskat, fungerar vid de flesta förhållanden (olika drifthastigheter och djup etc.) och är därmed ett väldigt gångbart tackel som nästan alltid fungerar väldigt bra.

måndag 10 maj 2010

Tackelspecial repris 1


Släptackel special:

Vi börjar med det tackel som vi antagligen använder mest, åtminstone på tävling. Det är ett ganska klassiskt glidande släptackel med bom, fast med två krokar på släpet samt en upphängare. Fisken tar oftast bakre kroken av de två på släpet. Upphängaren gör att tacklet blir väldigt allround då man även attraherar fisken en bit upp från botten. Tacklet kan varieras väldigt mycket (krokstorlek, lindimension, tafslängder, avstånd mellan krokar) beroende på vilken typ av fiske det gäller. I vårat team brukar exempelvis Magnus vilja ha upphängaren hetsandes ganska nära bommen, medan Markus vill ha upphängaren mer svävandes en bit upp. En stor fördel med detta tackel är att man kan presentera olika beten, inte minst välskurna fiskstrimlor, på ett väldigt förföriskt och lockande sätt. Det finns några smådetaljer att ta hänsyn till med detta tackel. En sak är att det kräver att man har lite drift eller ström. Detta gäller ju alla släptackel som annars bara blir liggandes orörliga på botten. Generellt kan man säga att ju snabbare drift man har, desto längre kan släpet vara (vi tipsar snart om långa slät/piggvarstackel) utan att man tappar kontakten med betet.

Tacklet fungerar dock inte alltid särskilt bra på exempelvis turbåt eller när man försöker hålla båten still över en liten fläck. En anledning är givetvis att ett långt släp har en tendens till att lättare trassla ihop med grannens tackel. Den andra anledningen kan vara att om skepparen håller båten på ett litet område så rör sig båten lite fram och tillbaka. Detta gör att tacklet åker lite fram och tillbaka, vilket leder till att det dels inte rör sig som det ska, dels att du tappar kontakten med betet.
Släptackel är inte heller så lyckade att använda om botten är väldigt taggig och stenig, då de riskerar att fastna lätt. Grundtanken är ju att betena ska presenteras på eller precis över botten. I sådana lägen är ett klassiskt Pater Noster-tackel bättre.
Det återkommer vi till ;-)

Tackelspecial i repris.

Då vi har en vecka med mycket jobb och skola kommer vi inte hinna uppdatera sidan så mycket de närmaste dagarna, så vi kör istället en repris på några av de tackel vi beskrev här på sidan i höstas. En fiskekompis påpekade också att vi då hade utlovat tips på hur vi fiskar piggvar/slätvar och att det tipset aldrig dök upp, så det hoppas vi kunna lösa nästa vecka! :-)

Självklart lägger vi in eventuella fiskerapporter och framåt veckoslutet hoppas delar av teamet komma ut på något fiskepass om vädret blir ok. Vi kan redan nu tipsa om att fisket i Öresund varit bra den gångna helgen. Kolla Helsingborgsbåtarnas hemsida för rapporter, där helgens fiske bland annat bjöd på rödspätta på 1,9kg, 18 koljor över kilot samt 2 fenknotar över gränsen för registrerad storfisk!

torsdag 6 maj 2010

Summering Måseskär 30/4-3/5 (del 2)


Söndag forts.
Från Navia får vi även rapport om en grym blågylta som Anders fångat. Den vägs i hamn till 710gr och är en av de största på senare år. Räkna med att den kommer att finnas med i topp när havsfiskeåret 2010 summeras!
På eftermiddagen åker vi in till Hällevikstrand, där vi släpper av farsorna och Christian. Alex och jag avslutar dagen med att fiska lite fjärsing och knot, utan att få några stora exemplar. I en halvtimmas tid är det några tumlare som leker runt båten, utan att jag lyckas få något riktigt bra foto. De är sanslöst snabba och simmar flertalet gånger in under båten och upp på andra sidan. Vi åker sedan in till Käringön och käkar kvällsmat.


Måndag
På måndagsmorgonen packar vi in allt i båten och sticker för att testa några vrak, då Alex aldrig fått någon bleka. Vi kör med bomtackel och maskjiggar, vilket är ett fantastiskt roligt fiske. Man kan veva tacklet väldigt fort genom vattnet och huggen blir stenhårda.
Redan i första driften får vi dubbelhugg på bleka. Efter några drifter har vi bara fått bleka under 2kg, när Alex drar i en tyngre fisk som tar lina. Efter 5-6 sek sliter sig dock fisken, som sannolikt var riktigt stor. Det hugger bra och lite senare drar Alex på ytterligare något större på den heta blåa maskjiggen han lånat av mig. Efter en stunds fightande kan jag håva ett riktigt välmatat exemplar, där vikten pendlar kring strax över 4kg!
Då vi ändå ska in och proviantera innan hemfärd väljer vi att väga den i land, så vi lägger den i en box med is och vatten. Vi väljer nu att avsluta fisket då blekan kan vara svår att returnera p. g. a. tryckkänslighet, och vi har redan tvingats lägga ett gäng i isboxen som får bli fiskgratäng.
Vi kör förbi Navia-Anders på invägen och väl i hamn väger vi blekan på min digitalvåg, som stannar på exakt 4,00kg! Jag meddelar Alex att han därmed kan registrera sin första storfisk någonsin, med minsta möjliga marginal!

Stämningen är nu på topp och dagen känns redan räddad. Efter inköp av lunch i mataffären på Käringön sticker vi snabbt ut igen på ett blankt hav. Vi kör en stund efter havskatt, men Alex får vänta på sin första misse. Han tar dock dagens största vitling och sin första rötsimpa någonsin, samt en kungsfisk.
Vi tuffar sedan söderut och fiskar av några platser på vägen, utan större sensationer, innan vi packar ihop och kör hem till Lerkil. Efter en middag och en varm dusch somnar man sedan gott, nästan innan man hunnit fundera över när nästa fisketur ska planeras in! Men efter en fiskeresa som denna, med trevligt fiske, några underbara dagar på havet, samt atmosfären med boende, mat och goda vänner - ja, då överlever man arbetsveckan!

Hälsningar
Markus