söndag 29 juni 2014

Tromsöbilder från juniorbåten

Nedan några bilder tagna från juniorbåten (Rickard Larsson/Markus/Mattias) under midsommarveckans fiske på Mieko fiskecamp norr om Tromsö.
Fina miljöer och ovanligt mycket snö kvar på många håll.


Larsson tog sina första havskatter någonsin, och det var inga kattungar.


Bordning av Sellman-flundra som sedan återutsattes.


Grymt rödspättafiske.


Mattias första hälleflundra. Då blir man glad.


Vackert tecknad flundra.


"Alltid rött, alltid rätt"
- Imperiet (1983)


fredag 27 juni 2014

Vraken levererar

Fredagen ägnades åt lite vrakfiske och det var spel mot ett mål när Anders från Bios/Daiwa tog störst bleka på 4,90 kg och störst torsk på 7,5 kg. Respekt.

Nu slirar vi in på Petersons krog på Käringön. Alla vet ju att midnattspasset kan innebära huggsexa. Det brukar ju alltid vara trögt fiske på lördagsmorgnar ändå.

Mattias & Markus

torsdag 26 juni 2014

Årets kanske bästa app - Fisknyckeln!

Nu har Sportfiskarnas grymma app Fisknyckeln kommit! Fisknyckeln innehåller detaljerad information om samtliga svenska fiskarter, samt en artbestämningsnyckel! Artbestäm din fångst eller förkovra dig i fiskarnas fantastiska värld med sommarens klart bästa app! Den är gratis - ladda ner den nu! Appen kommer även att demonstreras i kvällssändningarna på Västnytt ikväll torsdag.

Mer info: 
http://www.mynewsdesk.com/se/sportfiskeforbundet/pressreleases/bli-en-fena-paa-fiskarter-med-sommarens-smartaste-app-1012960  



tisdag 24 juni 2014

Större kungsfisk på kroken

Större kungsfisk, eller uer som den ofta kallas, har länge varit lite av en drömfisk för min del. Särskilt Mattias hade flyt med denna art då han lyfte hela fyra kungsfiskar i samma lyft, även om det var fisk av ganska blygsam storlek. Grymt fin matfisk och vi fick ihop till en middag en av kvällarna, samt ny art avbockad för Mattias, Rickard Larsson och undertecknad.

/Markus



fredag 20 juni 2014

Glad midsommar!!

Då håller vi som bäst på att packa ihop oss. Filmsnutten idag är ett hopkok av ett gäng stillbilder och en hälleflundra som gör rökring.
Vi vill nu passa på att tacka S-O Larsson (han i den coola mössan) på Mieko fishing för trevligt umgänge, tips och fina jiggar!

Glad midsommar!

torsdag 19 juni 2014

Ups and downs!


Idag har fisket visat sig på flera sätt. Sellman började med PB med en fisk på 138cm. Mats fick sedan en liten fjutt och följde sedan upp med en på 126cm. Sellman fick också en till på 127cm. Larsson fick också en på 12kg. Dessutom felkrokade Larsson en fisk runt 10kg.
Senare på kvällen så fick Mattias känna på det suraste man som sportfiskare kan uppleva.... Han fajtade upp en flundra som tyvärr slet sig i ytan och simmade lugnt tillbaka utom räckhåll. Vi kan från rätt säkra håll säga att Mattias var lite låg efteråt..... framför allt med tanke på att fisken uppskattades till att vara runt 180cm...

//Rickard

onsdag 18 juni 2014

Sketväder och sketfiske

Idag har det varit ett riktigt skitväder med mycket vind och regn i stora mängder. Trots detta kämpade vi på och det resulterade i "bara" en hälleflundra.... det var Mats som fångade denna 10 kg fisk, vi tappade även några fiskar. Idag får ni se hur Mats fisk kommer upp, hur Sellman drillar en fisk som efter några minuter inte vill vara med längre, och en filmsnutt från igår som blev censurerad.
Imorgon tar vi nya tag då vädret skall bli bättre.

//Sellman



tisdag 17 juni 2014

Tromsö dag 4


Magiskt flundrarace!

Dagen såg ut att börja riktigt fint med sol, vilket givetvis ändrades snabbt eftersom vi är i Nordnorge. På väg ut till fiskeplatsen i lag med Miekos S-O Larsson bjöd Tromsös norra farvatten på snöstorm ackompanjerat av tuffa vindar. En halvtimma senare var det sol igen.

Det var inte så mycket som hände under de första timmarnas flundrafiske mer än något följe på flundra som nyfiket hängde med upp till båten. Seniorbåten (Rickard Sellman, Mats och Mange) drog då ut på blandfiske med bland annat uer, långa över 10 kg, hyfsad sej, rödspättor och några hyfsade torskar upp mot 10 kg. De hade även valar runt båten.

Juniorbåten (Rickard Larsson, Mattias och Mackan) nötte istället på för att få flundran, och hittade på kvällen ett sund där det var bra tryck i vattnet, som närmade sig maxvattenstånd, vilket brukar vara bra fiske. På en väldigt kort sträcka mellan 23.30-02 fick gänget fyra flundror och tappade en efter några rusningar. Det var rejält strömsatt och hälleflundran jagade även i mellanvattnet, där flera hugg kom. Flundrakungen Rickard drog två, Mackan en (bilden) + en tappad, och Mattias tog sin första flundra någonsin. Vikterna var ca 8-27 kg, Rickard tog största. Vilka häftiga fiskar det är! Ett pass att minnas för "juniorerna".

måndag 16 juni 2014

Kveite i ruskväder!


Då har vi äntligen fått lite flundra. Mats och Larsson fick var sin. Mats startade upp det hela med en på ca 18kg och Larsson följde upp med en på 12 kg+. Detta var Larssons första hälleflundra. Det som kan nämnas annars var väl det dåliga vädret.... När vi skulle åka hemåt var vi tvungna att vända då det var för mycket sjö och vi fick köra en omväg på 10 distans för att komma hem.:-) Nu tar vi nya tag i morgon och hoppas få lite större fiskar.

söndag 15 juni 2014

Rapport dag 2

Dag 2 ägnades bland annat åt havskatten, med gott resultat. Några timmars fiske gav oss ett riktigt roligt fiske med katt på knappt 8 kg i topp. Ingen riktig topp för att vara Tromsö, men trevligt fiske. Flundran lyser fortfarande med sin frånvaro, men vi har fiskat mycket annat de två första dagarna. På´t igen!!

lördag 14 juni 2014

Tromsö dag 1 filmsnutt

Vi har gjort en liten filmsnutt från dagens fiske. Tyvärr är vi tröttare än tåget så det blir en kort variant..... god natt eller godmorgon på er!

//Rickard

Rödspättafiske!

Idag blev det ett kortare pass för att fiska av sig lite. Spättafisket var det absolut bästa vi hittills varit med om med 5 st över 2 kg och mängder strax under. Efter ca 2 timmars fiske hade vi säkert ett 30 tal över 1,5 kg. Då några i gänget inte hade fått Uer gick vi ut lite djupare och körde några drifter på runt 150 m vilket gav 11 st samt några bifångster med Vitling runt kilot som topp.

torsdag 12 juni 2014

Mot Oslo! fast nu har vi hunnit till Strömstad.....


Tromsö packning.....


Ja, så här såg det ut vid 11 rycket igår kväll.... Efter bilden togs hoppade jag ner grejerna i två väskor där både den stora väskan (23kg) och handbagaget (10,3) fick övervikt....... Hoppas någon av de andra har plats över, annars blir det att klä på sig full fiskemundering på planet:-)

//Rickard

onsdag 11 juni 2014

Tromsöhets!

Några bilder från 2009. Fläckig havskatt, havsmus och fjällbrosme, tre superdrömarter från den lokala yrkesfiskaren. Vi flyger upp fredag morgon, och är hemma på midsommarnatten. Fiske veckan däremellan.




måndag 9 juni 2014

Mattias är stekhet!

Mattias hade några riktigt fina fiskar kring Pater Noster Cup-helgen, bland annat knot 470 g och rötsimpa 520 g! Dessa var storfiskarter nr 15 och 16 för junioren - respekt för en 19-åring!!


söndag 8 juni 2014

Snart Tromsö - glöm inte sömnen!

På torsdag kväll rullar vi mot en härlig vecka nord Tromsö. Eftersom jag är Isolas sömnexpert (hhhrrmmmm) vill jag poängtera hur viktigt det är med sömnen när man är på fiskeresa, ja alltid faktiskt. Det gäller att kunna ta tillfället i akt och somna när tillfälle ges. Helst ska man sova länge på morgonen och först gå upp när övriga i teamet skäller på en, då har man nyttjat sömnen till max.

Nedan var det Mange, Mats eller någon av Confidence-killarna som gjorde en snabb stilstudie av denna berömda sömneffektivitet (morgontrötthet har jag också hört det kallas) sist jag var med i Tromsö på flundrafiske. Jag fick t o m sällskap på ena bilden, det är jäkligt ovanligt när man bor mitt i ingenstans i nordligaste Norge ska ni veta.

/Mackan


lördag 7 juni 2014

Disco Boy i vattnet!

Isolas marina hangaround-båt Disco Boy sjösattes idag i Kungsbackafjorden. Disco Boy används mest till stillsamt makrillfiske, men har en meritlista som innehåller bland annat taggmakrill, staksill, oxsimpa, tungasatsningar och pigghaj över 5 kg.

torsdag 5 juni 2014

En lubbusling från helgen

Eller kanske en lubb och en usling.

söndag 1 juni 2014

Isolamattias vann PNC!

Vi fiskade upp oss under söndagen och avancerade från 19e till 6e plats. Det gick dock bättre för Navia,dit Mattias var utlånad till under tävlingen. Med var också Christian Olsson från Navico.
Navia ledde tävlingen efter lördagens fiske och höll undan under söndagen. De tog hem tävlingen på stabila 1089 poäng,hela 80 poäng framför 2an Team Omega.


Lite bilder med mera kommer under veckan.