lördag 18 juli 2009

Bilder Öresund fredag.

Fenknot!


Utan tvekan en av de allra coolaste och mest åtråvärda fiskarna längs våran kust! Både Mats, Rickard och undertecknad har fått fenknot innan, och Micael som var med i båten har dessutom klubbrekordet i Kungsbacka Sportfiskeklubb, så det var extra kul att det var Magnus som fick den. Han har drömt om den arten länge.
På just detta ställe har det kommit upp ett gäng fenknotar, men man är aldrig riktigt beredd på att en så ovanlig art ska glida i håven. Efter en fotosession i en balja med vatten ombord så fick den givetvis friheten åter. Den vägde 160gr så den var ingen bjässe, men ändå en otroligt rolig fångst!

Magnus lyckades dessutom tangera klubbrekordet på slätvar med denna fantastiska fisk på 1150gr, registrerade storfisk! Det andra klubbrekordet är från Fladen 1978!

6 slätvarar och 3 piggvarar blev det på några timmars fiske. Ovan en piggvar av mindre storlek som fick simma åter. Fräcka fiskar!

Det har varit riktigt dåligt med koljarapporter på sistone, men vi fick ändå 4 st på det vanliga stället. Inga riktigt stora dock. Koljorna får simma åter, det är inte många ställen i Sverige där man kan rikta fisket efter kolja! De tas ju relativt grunt och har inga problem med att simma tillbaka, de är alltid riktigt pigga här i Öresund.

Tight Lines!

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar