onsdag 8 juli 2009

Nu ska multen upp! :-)

Natten mellan torsdag och fredag blir det nattpass efter multe! Efter några pass förra året och intressanta iaktagelser nu under försommaren känns det som att man har lite bättre koll på denna svårtrugade art (om man nu nånsin kan få koll på multen...). Jag har även fått lite heta tips av Anders Henriksson, som ju tagit fler multar än de flesta. Det blir Nils Ljunggren och undertecknad som kör, och faktum är att om vi får en endaste multe är det ju succé tycker jag. Kungsbackafjorden blir det.
Om vädret är gynnsamt framöver har jag ju även en piggvar-satsning på schemat, kanske till helgen. Även det i Kungsbackafjorden. Vi har ett bra område att fiska av. Sannolikheten för blankpass i helgen är som ni hör väldigt hög för min del!
Magnus har tagit familj samt Isola-båten med sig upp till Käringön på semester till söndag. Förhoppningsvis lugnar sig vindarna lite så att de kan sticka ut på exempelvis lite knot-, kungsfisk- och gyltafiske.
Mats ringde in en efterlängtad fångstrapport idag på eftermiddagen; årets första kantarellskörd! Det rörde sig om 2-3 liter från skogarna öster om Kungsbacka. Det är ju lite tidigt ännu, men det var även gott om kantareller i "50-öringstorlek", alltså under minimimåttet, så med lite regn de närmaste dagarna... Enligt media ska det även vara väldigt gott om blåbär i år, vilket Mats bestämt kunde intyga.

Tight Lines!
/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar