måndag 31 augusti 2009

Blåst, blåst, blåst...

Den 19-20 september avgörs havsfisketävlingen Garmin Fiskefestival i Öresund, med utgångshamn Landskrona. Denna tävling ingår som fjärde och sista deltävling i det Skandinaviska mästerskapet SSC. Det är jämnt i topp inför Öresundstävlingen, och vi är med och fightas om segern i SSC.
Som vanligt kommer det att bli en tuff och jämn tävling, med de duktigaste danskarna, skåningarna, västkustborna och övriga på plats! Det hade förstås varit väldigt roligt med några norska team i denna tävling, precis som det hade varit roligt med fler danska team i Pater Noster Cup och Langesund!


I trålningsbefriade Öresund har man bra chans till rariteter som fenknot (ovan), piggvar (nedan), slätvar och kolja. Speciellt vararna kan vara väldigt nyckfulla och bli viktiga på tävlingen, men en ovanlig fisk som fenknot kan fälla avgörandet. Fotona är tagna på en tur i Öresund med Isolabåten för en dryg månad sedan.

I och med att vi är fyra i teamet så är det alltid en som står över vid varje tävling, då SSC-tävlingarna är för 3-mannalag. I Öresund gör sannolikt Mats comeback efter tillökning i familjen nyligen, medan Markus är den som får coacha från land ;-)
Förhoppningsvis lugnar sig vindarna framöver så att vi kan komma ner och träningsfiska lite innan tävling!

Mer info om SSC och de olika deltävlingarna hittar du på http://www.ghfk.se/ under SSC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar