tisdag 25 augusti 2009

Stora Gastmästerskapen 2009!

Det som under måndagskvällen först såg ut att bli en inställd hajtur har under natten likt en Aftonbladet-artikel om organhandel fått oanade proportioner och blivit ett hett samtalsämne. Istället visar det sig att fisketuren har utmynnat i Isolas årliga (med start i år) Gastmästerskap!! Utrikesdepartementet har valt att inte kommentera ärendet.

Isolas ordinarie gast Markus, för dagen kapten, får kanske hållas som knapp favorit med tanke på att han under augusti hållit igång med både Stora Bält Cup och Langesundsfestivalen. Efter 11 dagars tentaplugg och en 6-timmarstenta på måndagen ska han dock vara allmänt sliten och har inte ens orkat knyta tackel utan kör på begagnade Langesundstackel. Inte bra.
Jocke Näslund har däremot efter en veckas semester sannolikt vilat sig i form. Hans dokumenterade egenskaper som skicklig kustfiskare kan få en avgörande betydelse om det bara blir inomskärs- och kustfiske idag p g a vinden. En outsider som spelbolagen ger stora chanser!
Slutligen Alex Frisk då. Antalet spöfångade havsarter är lätträknade och det krävs många nya arter idag för seger, men alla vet ju att nybörjartur slår klass!

Reglerna är enkla: flest arter vinner! 1 poäng per art, förutom paddtorsk och fenknot som ger 2p. Man räknar endast en fisk per art!

1 kommentar:

  1. Spännande! Ger håkärring, femtömmad skärlånga, rävhaj och slätrocka också bara ett poäng?

    SvaraRadera