tisdag 15 september 2009

Dags för sista tävlingen i år!

Nu i helgen är det dags för fiskefestivalen nere i Landskrona. För Team Isola kommer Magnus, Mats och Rickard till start medans Markus får stå över denna gång. Magnus och Mats lämnar Kungsbacka tidigt på torsdag morgon och sammanstrålar med Urban från Nidingen Giants nere i Landskrona. Just nu ser vädret ut att bli bra och vi ser med tillförsikt fram emot fyra dagar nere i Sundet. Eftersom det är jämnt i tätstriden av SSC där vi just nu leder knappt före Garmin Rapala Proguide med Benny Johansson vid rodret är det några arter som är viktigare än andra. Framförallt behöver vi en stor Sill där vi bara har en på 150g hittills. En höjning med 150g skulle ge oss 50 poäng till.
Slätvaren från i helgen på 1,45 kg
En Piggvar eller Slätvar över kilot hade också suttit gott. Andra arter som vi bör höja är Rödspätta (just nu 404g), Skrubba (840g) och Vitling (348g). För er som inte vet hur SSC funkar så är det så att det finns 9 st arter där man räknar den största i de 4 deltävlingar som ingår i SSC. Dessutom finns det 2 unika arter i varje deltävling där man endast räknar de 5 bästa av de totalt 8 st man kan få. Vi har redan 4 st bra poängfiskar här men skulle behöva en bra Piggvar eller Slätvar som är de 2 arter som är unika i denna tävling.
Fin Knot från helgens fiske
Självklart kommer vi även satsa hårt på Garmin fiskefestival där det krävs en hel del arter om man vill vara med i toppen och kämpa. Vi har gjort en lista med vikter vi hoppas på under festivalen. Horngädda 600g, Knot 250g, Kolja 500g, Lerskädda 200g, Makrill 600g, Piggvar 600g, Rödspätta 600g, Sandskädda 400g, Sill 300g, Skrubba 1000g, Slätvar 1000g, Torsk 2000g, Vitling 400g.
Anders med fin reg Vitling
Andra arter vi hoppas få är Fenknot, Skärsnultra och Berggylta men det är rätt svåra arter. Koljan och Rödspätta fisket verkar riktigt trögt för närvarande och Lerskäddan är ju alltid svår så man får ta listan med en nypa salt. 13 arter och ca 830p skulle denna lista ge samt knappt 150p till i SSC. Ja drömma kan man alltid göra.
Stor Sill !
Vi kommer självklart att blogga en del under träningsfisket och dessutom kommer Markus att komma ner under söndagen och uppdatera under invägningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar