söndag 13 september 2009

Sammanfattning Öresundfisket

Undertecknad, Håkan och Mikael från välkända Confidence lämnade Kungsbacka kl 04,15 på lördag morgon för en planerad heldag i Sundet för att i första hand fiska av lappen området efter Piggvar, Slätvar och Fenknot samt lite Sillfiske. Sillen skall Micael och Håkan ha till hummerfisket senare i höst och det var enormt med Sill på plats i sundet där Håkan fick 2 st fina reg med en på 365g i topp. Tyvärr nådde inte jag och Mikael riktigt upp till en reg fisk men 2st på 340g och ett dussintal till över 300g visar att det finns riktigt stor fisk i området nu. Varfisket var ok men man fick jobba för fisken och det var mycket smått. Vi fick två fina Piggvarar på 860g och 900 g samt en liten stackare samt 12 st Slätvarar där bara min fisk som var 48 cm lång och vägde 1450 g tyngde ner vågen över 600g. Den tog i sista minuten när vi precis tänkte lägga av. Mikael fick hela 9 st av våra 15 varar och Håkan var god tvåa på 4 st. Även Leif Krause var nere och körde en heldag och han fick också 15 st varar där största låg på ca 700g. Leif fick också en grann Sill på 360 g. Fenknot blev det tyvärr inte men Mikael fick en fin knot på 380g.
Makrill upp till 700g, Skrubba på runt 700g, Sandskädda, Torsk, Fjärsing och Havsöring var andra arter som kom upp. Ett fåtal fiskar som var krokade långt ner i halsen fick följa med hem som matfiskar medans resten självklart blev återutsatta.
u väntar fiskefestivalen nere i Landskrona nästa helg. Jag och Mats från teamet åker ner på torsdag morgon i släptåg med Urban Snare från alltid lika roliga Nidingen giants.Urban tar husbil ner. Resten av Nidingen kommer ner fredag morgon och vår sista gubbe som i denna tävlingen är Rickard kommer ner med husvagn på släp framåt kvällen. Så ihop med Navia killarna som åker ner i början av veckan blir det rena camping semestern under helgen.
En inför tävlingen artikel kommer i början av veckan.
Det skall bli riktigt kul att träffa alla fisketokar under nästa vecka. Hoppas vädret och fisket är med oss alla.
Fiskehälningar Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar