torsdag 26 november 2009

Öresund förra helgen.

Det var ju lite trögfiskat förra helgen på grund av besvärliga strömmar, men det blev lite fotat istället, bland annat på våra jätteduktiga juniorer.

Kort i rocken? Inga problem!

Thomas Haraldsson med en fin skrubba!

Rutinerade storebror Niklas bänder i något lite större...

...som visar sig vara en dubblé spätta-sandskädda!

Självklart höll vi hårt på Vandias minimimått. Dessa är medvetet satta något över rekommenderade minimimått, men om vi ska ha kvar detta unika fiske måste vi sportfiskare föregå med gott exempel och returnera för liten och för smal fisk. Man ser alldeles för ofta folk som behåller allt de får, trots att fisken skulle behöva växa till sig.

Vi vet flera "sportfiskare" som under höstarna fiskar från egen båt och fyller frysen med allt de får i plattfiskväg, inklusive små sandskäddor. Detta beteende påverkar givetvis bestånden negativt. Minimimått på turbåtarna är ett mycket bra initiativ, något Vandia har använt sig av länge. Det är ju självklart att vi sportfiskare ska kunna ta hem några goda plattfiskar till middag, men då får det bli skärpning från alla om fisket ska bli hållbart.

Vill du åka med denna buss!?


Emma och Anton Berglund, heta storfiskare!

Plattfiskbändning i motljus!

Kronborg i Helsingör förknippas inte bara med renässansen och Hamlet, utan är även ett mycket populärt område för kustfiskare. Bland mycket annat tas det en hel del havsöring i området.

Skeppare Thomas har alltid full koll på allt som händer på båten och assisterar snabbt vid exempelvis vägning.
Är du intresserad av fisket kan du kolla turlistor och färska fiskerapporter på http://www.helsingborgsbatarna.se/
Särskilt meteturerna under höst och vår rekommenderas, annars är det givetvis mycket sill- och torskfiske i Sundet.

Emma pumpar upp en vitling.


Lite heta agn till Öresundsfisket.
Skeppare Thomas säger att borstmasken ska sitta ordentligt på kroken och inte bara hänga som ett långt streck, då blir man bara av med agn. Trä därför kroken flera gånger genom masken, men lämna en liten ände som fladdrar hett i strömmen!

Johan Sundheim körde ett specialknep för att ha bästa visuella kontroll på fisket...eller nåt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar