onsdag 6 januari 2010

Gullmarsfjorden levererar!!

Det fanns de som trotsade vädret och ändå körde upp till Gullmarn imorse, och de fick betalt för mödan. Vi skulle ha fiskat ihop med Jakten på 100 arter-Patrik och Marran, som fick uppleva Gullmarn från sin bästa sida. Bland 12 fångade arter (!) fanns bland annat riktigt stora gyltor. Läs hela fiskerapporten genom att klicka ovan eller på vanliga länken.
Stort grattis till fina fiskar säger vi!

Vi kan även nämna att två sällskap fiskat paddtorsk idag på det ställe som team Marre, Magnus och Dominic fick 6st på i helgen, utan en enda landad "padda". Gullmarn är dock väldigt stor och paddtorsken finns säkert på väldigt många ställen, så det är bara ut och prova.
Dykare vittnar om att den lilla paddtorsken ofta ligger i små skrymslen och hålor längs branta klippväggar. Att ta den från is borde därför vara den allra bästa fiskemetoden med tanke på precisionen i fisket. Från båt driftar du ju alltid en aning oavsett väder och vind.

Exakt samma borde gälla för bergskäddan som vi fiskar riktat efter i Langesund längs med liknande branta klippväggar. Krokstorlek 8-10 samt en väldigt liten räkbit har varit receptet för det fåtal bergskäddor vi fångat där, den har ju en betydligt mindre mun än många av sina plattfisksläktingar. Som de flesta av er vet kommer Lars Molanders svenska rekordfisk på 1241gr från Gullmarsfjorden...

Hälsningar
Markus

2 kommentarer:

  1. Skall bli spännande att följa fisket imorgon! Vi hade en del försiktiga napp som kändes lite speciella, det skulle ju kunna ha varit bergskädda. Mina tackel jag knutit var lite större krok (4:or). Hade tänkte byta till mindre under fisket men det blev inte så pga kylan.

    SvaraRadera
  2. Tror att bergskädda kan vara svårt just nu... Efter att ha konsulterat fishbase (som ju är en helt fantastisk sida!) finner jag att den inte äter på vintern...(?) i alla fall inte på akvariet i Hirtshals som var de som hade rapporterat beteendet.

    SvaraRadera