måndag 1 mars 2010

OS slut, fiske på ingång?

Helgens planerade fiskepass fick ställas in p g a dåliga förutsättningar. Jag skulle hängt med en kompis ut på gösfiske igår, men lördagens fiske var riktigt trögt med bara 2 smågösar på 3 pers. Dessutom regnade och blåste det stora delar av helgen, och det var en ansenlig mängd snö, slask och vatten på isarna. Vi skippade därför söndagens fiske och hoppas på nästa helg.
Nu ska det frysa på igen och med isarna har det givetvis inte hänt något, så förhoppningsvis blir det lite bättre förutsättningar till helgen. Ganska många har vittnat om trögt fiske de senaste veckorna, när snön har legat som ett massivt lock över sjöarna. Det finns väl dock en överhängande risk att all slask på isen nu fryser till lite halvt under veckan, vilket kan göra det ännu värre framåt helgen... Nåja, lite jobb ska det väl vara. Det viktiga är att fisket börjar komma igång, och med lite mer dagsljus som tränger ner kommer sannolikt fiskarna att fullständigt löpa amok framöver. :-)

Måste bara berätta en väldigt rolig historia från helgens OS-tittande. Själv var jag tvungen att jobba i lördags, så jag missade när de svenska curlingdamerna tog guld natten till lördag, men flera av våra kunder hade sett matchen. En hade varit på fest och kom hem och slog på tv:n lagom till sista omgången.
En annan var faktiskt gammal curlingspelare och hade förvisso stort intresse av att följa matchen, men tyckte precis som jag att 3 timmars curling med start kring midnatt var lite overkill, så hon hade helt enkelt spelat in matchen och sett den dagen efter. Trots ett brinnande intresse för denna sport tyckte även hon att det inte riktigt var värt att lägga 3 timmar av lördagsmorgonen på en match som antagligen skulle avgöras sista kvarten, men hon ville ändå följa utvecklingen i alla omgångarna.
Vad göra? Jo, hon och hennes man kollade helt enkelt på hela matchen genom att köra den på snabbspolning!! :-)

Jag kan för mitt liv inte släppa bilden av lag Anette Norberg och kanadensiskorna susa runt och sopa i ultrarapid! Hahaha, ojojoj!

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar