torsdag 1 april 2010

Isola-bloggen 1 år!

Idag fyller vi 1 år på nätet! Det som började med en liten idé om att kunna lägga ut lite fiskerapporter från några av våra fiskepass har nu utmynnat i att vår blogg dagligen har 200-300 besök, med ett snitt som bara ökar! Detta tycker vi givetvis är fantastiskt roligt, och vi tackar ödmjukast för all positiv respons vi har fått under året.
Vår ambition är givetvis att även i fortsättningen kunna leverera något läsvärt eller sevärt kring fiske, foto och biologi åtminstone varannan dag. Givetvis kommer vi att rapportera direkt från heta fiskepass så mycket vi kan, samt ge er sammanfattningar och dela med oss av fiske- och tackeltips. Framöver kan det, vid brist på annat, komma lite "favoriter i repris" från det gångna året, och redan nu bjuder vi på några minnesvärda händelser i kronologisk ordning från de senaste 12 månaderna!

Tight Lines!


Markus startade aprilfisket ordentligt med denna abborre på grymma 1960gr efter lång och trogen tjänst bakom abborrspöt.


På en magisk 1,5h under Pater Noster Cup tog Magnus berggylta på 1445gr, Rickard blågylta på 600gr och Markus knot på 475gr utanför Måseskär!


Tromsökväll. Hälleflundra. Alla förstår magiken.


För andra året i rad tog vi en stor slätvar på Stora Bält Cup. 1620gr!


Samma slätvar fintade dock bort en okoncentrerad Mackan, som efter många års havsfiske för första gången fick en krok rejält inborrad i fingret, dessutom mitt under tävling. Efter lite överläggning, samt givetvis fotografering av den nyfångade slätvaren, drog Magnus ut kroken med en polygrip och vi lyckades knipa andraplatsen i tävlingen.


2009: året då fenknotarna ramlade in! Magnus var den enda i teamet som aldrig hade fått den åtråvärda fenknoten. Under några sommarveckor drog han plötsligt 5 st och Mackan tog på tävling i Langesund under riktat fiske. 2010 vill vi ha en stor!


Veckan innan Langesundsfestivalen nås vi av nyheten att en oljetanker gått på grund och läcker olja utanför Langesund. Katastrofen är ett faktum. Tävlingen riskerar att ställas in och det läckande fartyget blir en turistattraktion under några veckor.


Confidence fantastiska fiske! Våra vänner på Confidence fortsätter att bjuda på fantastiska fångster vid riktade satsningar. Dagarna innan Langesundfestivalen möter vi upp dem på 10-gradarn då de precis slagit svenskt rekord på vitrocka och tagit den första svenska havsmusen någonsin. Respekt!!


Magnus var i en okänd jättefisk på djupt vatten. Efter en lång fight väljer fisken att helt enkelt kliva av, drygt 10m under båten. Haj? Stor rocka? Marulk? Knäckande, men charmen med havsfiske är att vad som helst kan hända!


Tillökning hos familjen Lagerstedt. Karin fick en lillebror.


Århundradets pigghajfiske på Fladen! Precis som varje år var det mängder med pigghaj ute på Fladen under sensommar-höst, men i år var det ännu bättre fiske än vanligt, och framförallt var det väldigt mycket stor fisk! Magnus pigghaj på grymma 7,85kg var vid fångsten den största på många år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar