torsdag 6 maj 2010

Summering Måseskär 30/4-3/5 (del 1)

På Valborgsmässoafton lämnade svåger Alex, hans kompis Christian och undertecknad Lerkil och tuffade upp mot Måseskär. Min far och svärfar tog bilen upp och vi hämtade upp dem vid lunchtid i Hällevikstrand.
Team Navia (Anders Christensson, Daniel ”D1” Eriksson och Daniel ”D2” Lindblom) hade på morgonen fått hela 8 havskatter, som alla returnerades. Fisket hade dock klingat av innan vi kom ut, och under eftermiddagen kom det bara upp en enda havskatt, även den på Naviabåten. Som vanligt var det i övrigt lite blandat med knot, glyskolja, småsej, torsk mm, och Navia fick en fin rötsimpa på 415gr. Vi avslutade tidigt på fredagen med att köra lite pillemete precis utanför Måseskär, med främst enorma mängder sandskädda som resultat.
Vi åkte in till Käringön och inkvarterade oss i den otroligt fina stugan som vi ihop med Navia hade hyrt över helgen. Stort tack till Lalla & Charlie som vi hyrde av!
Alex och Christian sov i båten. På kvällen hade vi bokat bord på Petersons krog, där maten och servicen som vanligt var fantastisk, och inte helt oväntat var även ölen välsmakande.

Lördag
Då vi visste att lördagen skulle bli riktigt blåsig tog vi en extra svängom på dansgolvet på fredagsnatten, provsmakade några till öl och Alex testade hur 3st Long Island 12:or smakade. Tyvärr minns han inte riktigt hur den sista smakade, men han tror att den var ungefär som de första två.

Söndag
På lördagseftermiddagen byter Navia D1 mot Christian Bergqvist, och det gänget undersöker om även lördagar är trevliga på Petersons, vilket de är. Efter att ha slickat såren och tagit det lite lugnt på lördagen så satsade Alex, Christian och jag istället på en tidig start på söndagen, medan farsorna tog en sovmorgon. Kl. 06 var man rejält sugen på att sticka ut efter bara en halvdags fiske på hela helgen. Då startar inte båten…
Vi konstaterar snabbt att batterierna är helt utdragna och att vår Kad44 därmed inte vill gå igång. Efter en del felsökning och mycket hjälp av Christian B visar det sig att en enhet till landströmmen gått sönder under natten, och vi var inte enda båten som drabbats av strömavbrott. Flera timmar försenade kan vi äntligen åka ut och även farsorna är med.
Efter några timmars fiske och byte av plats kan vi äntligen lyfta in första havskatten. Det är skepparen som är ofin nog att ta en 3,5-kilos framför ögonen på övriga gänget, där enbart Christian fått havskatt tidigare.
Stämningen ombord höjs och det dröjer inte länge innan svärfar Hans kan lyfta in sin första katt någonsin, en granning på närmare 3kg! Vi får även en del glyskolja, knot, sandskädda, bleka, sej, torsk, vitling och två små långor. En stund senare kan även Christian lyfta in sitt livs andra havskatt, och skepparen lyfter in dagens största knot på 335gr.


Fortsättning följer imorgon...
/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar