tisdag 20 juli 2010

Ännu en rapport från Tromsö!


Vi fick precis ett mail från de alltmer rutinerade KSK-ynglingarna Dominik "Kveitekungen" Büchel, Andreas "Göskungen" Larsson, Nicklas Ekstorm, Emil Erlandsson och Johan Sundheim som med kompisen Erik fram till idag haft 9 fiskedagar uppe i Kvalsundet vid Tromsö. Vädret har varit lite blandat och idag var de inblåsta, men efter gårdagens fångst var humöret ändå på topp!
Dominik skriver:

Igår sög det i en rejäl fisk mitt i sundet på mitt spö. Fisken gjorde flera långa rusningar och visade sig inte förrän 30 minuter efter hugget. När den kom upp till ytan var tre vässade gaffar beredda men fisken var inte redo att komma upp i båten. Den rusade iväg en halv meter under ytan, ca 40 meter rakt ut och sedan dök den ner till botten. Den virvlade upp rejält med vatten när den stack, grymt häftigt! Varje gång jag trodde att den var på väg upp stack den igen men efter ytterligare 30 minuter så kom den upp till båten. När fisken gled över relingen och gubbarna höll den nere kunde jag bara sträcka armarna i luften och jubla.
Nicklas satt vid huvudet och blev helt lyft av fisken när han försökte hålla den nere, den var sjukt stark! Väl i hamn vägde vi den till 59.3 kilo och 165 cm. Den tog på den största jiggen, vit och orangerandig, på ca 35 meters djup mitt i fjorden.
En fin katt har också kommit upp, Emil är fångstmannen och fisken vägde hela 11 kilo! Tagen på största RCW jiggen. I övrigt har fisket varit ganska trögt, en del fina katter har kommit upp men det har gått dagar då vissa av oss inte har fått en enda fisk. Då har vi i och för sig lagt mycket tid på kveite och det är väl så det är med det fisket. Totalt har vi fått 5 flundror och vi har även fått rödspätta upp till 2,1kg.

Hälsningar
Dominik

Dominik med en riktig drömfångst!

Emil med havskatt på 11kg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar