onsdag 28 juli 2010

Rapport från fjällen!

KSK-kompisen Patrik Lindberg hade vänligheten att skicka några helt fantastiska bilder samt en kort reseberättelse från sin traditionella fjällvecka. Vartannat år blir det helikopterlyft ut i vildmarken i Lappland. I år var det fjällmassivet kring Kebnekaise som gällde. Patrik berättar:

Vi var fem starka grabbar som landande med helikoptern mitt i ett högtryck med värme, sol och ”E-12or” som kläckte. Vilken trevlig vecka detta skulle bli!
Inget kunde visat sig mer felaktigt för redan nästa dag var temperaturen under 10 grader med vindar upp emot 20m/s. Fisket var det dock inget större fel på och vi snittade 3-4 öringar per dag med en medelvikt på runt kilot! Dock fick flugspöt ge vika för spinnfiske detta året då flugorna inte tycktes locka alls. Teorierna om varför haglade (precis som vädret gjorde sista dagen då vi vaknade med snö på tälten) och till slut enades vi om att öringarna var mycket selektiva på kräftdjur (all fisk var full med dessa i magen) och att de höll sig en bit ut från stranden vid djupkanterna ca 40m ut.
Allt som allt så bjöd våra svenska fjäll även detta året på en oförglömlig upplevelse. Att sedan undertecknad efter en härlig kamp lyckades landa årets vinnarfisk gjorde ju inte på något sätt saken sämre!

Med vänlig hälsning,
Patrik


Långsamtrinnande utflöde från vår sjö ner mot dalen. Mycket utmanande fiske efter små bäcköringar...Vinnarfisken för årets resa vägde in på 1.7kg och var 57cm långLadtjovaggedalen sett från Nikkaluokta med Kebnekaise i bakgrunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar