måndag 26 juli 2010

Summering Langesund

Nu är man hemma igen efter 11 dagar med familj, släkt och vänner i Langesund. Vädret var mestadels bra men en envis blåst runt 10 m/s satte tyvärr stopp de flesta dagarna för fiske utomskärs.
Grymt boende!

Vi fiskade några timmar per dag förutom 3 dagar då vi gjorde lite olika utflykter mm. Focus låg på familjefiske och det kom upp en hel del arter där de roligaste var Berggyltan på 1,47kg som Calle 8 år fick i ett dubbelhugg samt Lindas fina Rötsimpa. Bägge fiskarna ser ni längre ner på bloggen.

Melker är redo för napp


På tisdagen kom svärföräldrarna upp och äntligen la sig vinden tillfälligt så vi kunde prova några timmar på djupet. Makrill fiskades snabbt upp till agn och kurs sattes mot en topp som vi kallar Arnes kant. När vi väl var på plats var det 2,5 knops ytström men ankaret bet direkt och vi hamnade perfekt på ca 260m djup.

Svärmor bände upp en hygglig Lubb

Det tog inte lång tid innan svärfar krokade första fisken som var en Långa på knappt 6 kg. svärmor fick med lite hjälp upp en Lubb på 5kg och sedan gick det i ett med ett gäng Svarthajar, en Lubb till på runt 5 kg och en Långa på 7,5kg.

Svärfar bänder Långa från 260m djup!

Fin matfiskSedan var det var dags för dagens största fisk som i början kändes rätt liten men ju längre upp den kom kändes större och större. När den till slut kom upp i ytströmmen som gick hela 50 m ner fanns det ingen möjlighet att hålla fisken. Så jag fick släppa efter en hel del och när fisken till sist bröt ytan kom den upp ca 50m från båten! Vi förstod direkt att vi aldrig skulle få in fisken om vi inte släppte på ankarlinan så svärfar matade ut lina och jag pumpade in under tiden båten sakta drev bakåt. Till sist efter 20-25 minuter i ytan kunde vi sätta gaffen i fisken som iland vägde 23,25 kg och då hade fisken ändå tappat en massa maginnehåll. Men vem bryr sig. Ett nytt pb blev det och en grym fight på köpet! Efter en fika så avslutade vi fisket eftersom vi var ur kurs och klockan började ticka iväg.


1,65m Långa och 1,79 m undertecknadNöjd!

En härlig semester blev det med härliga människor omkring oss kryddat med 2 st konserter på lilla Whritegaarden mitt i byn där Winnerbäck var först ut och var som vanligt bra medans Kent ett par dagar senare var helt suveräna.
Ett stort tack till vår käre vän Henrik Karlén som var med ute och guidade några av våra vänner när vi var som mest folk.

Henke håller lektion

Nu åker Markus upp till Langesund med några vänner på fredag och jag och Mats sticker upp nästa tisdag . Langesundsfestivalen som de senaste åren har haft ca 200 deltagare startar på Lördag om en och en halv vecka.//Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar