onsdag 4 augusti 2010

19 arter idag!!

Fisket har varit fantastiskt bra idag och vi får nog svårt att upprepa detta på tävling. Vi har haft en heldag utomskärs och testat många tävlingspositioner och dessutom testat en hel del nya områden, med mycket bra resultat. Hela 19 arter idag och många fiskar var det väldigt bra vikter på. Har man havsfiskat i många år börjar det bli svårt att slå personbästa, men idag hade vi 4 nya pb på båten!
Mats slog till med en fenknot på 320gr och Magnus höjde sitt pb på brunsnultra till fina 260gr. Även jag fick en brunsnultra på 260gr och höjde dessutom mitt pb på sill till 385gr. Den sillen var min första fisk idag! 4 bad ikväll med andra ord ;-)
Bland de fiskar som vi är extra nöjda med efter dagens fiske och som vi gärna vill ha i samma viktklass på tävlingen kan nämnas följande:

Brunsnultrakungen Magnus med en granning på 260gr

# Brunsnultra 230gr+260gr+260gr
# Sill 385gr
# Fjärsing 390gr
# Fenknot 320gr
# Knot 310gr
# 2 rötsimpor (ovanliga häruppe)
# Mindre kungsfisk 310gr+330gr
# Makrill drygt 8hg (2 st)
# Torsk ca 3kg

Bland övriga arter idag kan nämnas kolja, näbbgädda, bleka och rödspätta, som är arter man gärna vill väga in. Storleken på fiskarna är ju inte riktigt samma som hemma, och vi bedömer givetvis fiskarna lite efter hur mycket poäng man får på tävlingen :-)

Stort tack till Benny Johansson och Per Alexandersson för hjälp med boendet när det strulade lite för oss, samt för lån av dator som gör att detta inlägget blev lite bättre (och oerhört mycket billigare för bloggaren) än vad ni sett senaste dagarna :-)

Tight Lines!
/Markus

3 kommentarer:

 1. Grymt fiskat! Hoppas det bara var några enstaka fiskar på varje plats, eller att de har simmat bort därifrån till helgen :) Hur som helst får vi hoppas på en gul och blå seger ;)

  SvaraRadera
 2. Kjempefiske gutter! Andre jeg pratet med hadde hatt veldig dårlig fiske i dag, så dette ser jo bra ut :) Men... Gjør det igjen på festivalen ;)
  Og seieren blir forhåpentligvis rød/hvit/blå i år også! :D

  SvaraRadera
 3. Åsmund, barneskirenn för Sverige.. barneskirenn.

  Förövrigt verkar Magnus ha en trekrok som sticker ut ur nacken på bilden?

  SvaraRadera