lördag 7 augusti 2010

Blåkäftrekord, vitrocka mm!

Nyss i hamn kan vi konstatera att väldigt många har fiskat väldigt bra idag. Vi är själva nöjda med dagen och är nog ganska bra med i sammandraget. Magnus har nog gått bäst hos oss. Vi har dock många arter att hämta under söndagen och har lite slagläge.

Våra ärkerivaler och goda vänner Garmin Minn Kota har fiskat riktigt bra och det känns som att de har ett bra utgångsläge inför avslutningen imorgon. Speciellt Henke Karlén på deras båt har fiskat ruggit bra med hela 18 invägda arter! Som jämförelse har vi 15 arter i laget idag... Vi har inte sett några resultat ännu, men det blir nog svårt att rå på honom.
Välkände svenske redskapshandlaren Sonny Stjärnås slog idag till med ett rejält nytt norskt rekord på blåkäft. Det gamla rekordet var på 1556gr och innehas av Per Grefstad, som skeppade båten Sonny fiskade från idag! Blåkäften vägde 1700gr på tävlingsvågen, men ska vidare till krönt våg. Lite roligt var att trollingveteranen Pelle Karlsson under jubel vägde in en blåkäft på 1605gr ca 1 minut innan Sonny vägde in sin fisk, under ännu större jubel! Pelle hade därmed så att säga norska rekordet i någon minut! :-)
Rutinerade Trine Fallet Ruud och hennes sällskap kom (som vanligt) in med fina fiskar från djupet. Vitrockan vägde ca 8kg om jag inte minns fel!
I övrigt har det kommit upp fina sejar kring 7-8kg, lubb kring 13kg, guldlaxar och lite annat kul. På vår båt har Magnus och Mats tagit 2 fenknotar var (topp 355gr) och undertecknad har vägt in en brunsnultra på 235gr. Magnus simpa på 250gr, Mats bleka på ca 1,5kg och min sandskädda på 420gr är andra fiskar vi är nöjda med idag.

Dagens resultat kommer senare under kvällen.

/Markus

4 kommentarer:

  1. Vi veide Sonnys blåkjeft skikkelig etter tevlingen. Tre vitner på krönt våg. veide 1700 der også, så det blir nok det som snart står som ny norsk rekord. Den var forøvrig 46cm lang...

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Ok, tack för informationen Åsmund och bra jobbat under prisutdelningen!

    SvaraRadera