fredag 6 augusti 2010

Langesund so far

Vi är nu tillbaka i gamla vanliga boendet och lyckligtvis fungerar Internet hyfsat, så vi hoppas kunna uppdatera även fredag och lördag kväll via datorn. Tyvärr krånglar det med bilduppläggning via datorn, så ni får antagligen hålla till godo med en lite längre text och några mobilfoton under helgen.

Om onsdagens fiske var fantastiskt var dagens fiske mer eller mindre katastrof. Vi har förvisso även provat en massa nya platser idag, men resultatet har varit oerhört klent. Det är dock viktigt att även veta var man INTE ska fiska på tävlingen och idag har vi dokumenterat ett antal sådana platser... Vi har dessutom bara fiskat inomskärs idag.
Vår rutt inför helgens fiske börjar klarna något, även om vi aldrig bestämmer exakt förrän lördag morgon. Vädret ser dock väldigt lovande ut och vi hoppas på stor uppslutning. De svenskar som nu anslutit är:

# Nidingen Humminbird (f.d. Giants med Melker, Urban och Tomas)
# GHFK Dream Team (Adam Palmér, Uffe Palmqvist och Peter "Svinet" Larsson)
# Team Garmin Minn Kota (Benny Johansson, Henke Karlén och Per Alexandersson)
# Team Björlanda (Robban Hellberg, Iréne & Hans-Ove)
# Team Garmin (Pelle "Hugget" Karlsson, Jalle von Eyben och David "Havsmusen" Johansson)

Bland konkurrenterna är det många som har fiskat bra och som vanligt kommer det även att vara både duktiga norrmän och norskor i topp. I fjol var det som sagt norskt i topp i såväl lagtävlingen som i dam- och herrklassen, något vi givetvis vill ändra på i år ;-)

Under fredagen blir det en halvdag utomskärs då vi behöver kolla strömförhållanden och en del specifika arter på några "säkra" positioner som ska besökas under tävlingstid. Onsdagens fina fiske gav också många bra besked, men som vanligt gäller att de fina firrarna även ska luras upp på tävling.
Resten av dagen går åt till förberedelser inför tävlingen, såsom att tanka och fixa båten, klippa räka till agn, knyta tackel etc.

Tight Lines!
/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar