torsdag 2 september 2010

Rapport från Saltströmmen!

Från fiskebroder Henrik "Tysken" Süss kommer här en fiskerapport från klassiska Saltströmmen det gångna veckoslutet:

Tjena!

Fisket var trögt i Salten, för mycket betesfisk i vattnet sade de lokala norrmännen. Det märktes: man fyllde beteshinken på 2 minuter vart man än var. Summeringen är iallafall;

Dag 1; Torsk på 18 kilo tagen på heltacklad sej utanför kyrkan på 80 m djup av mig, sen lite torsk i strömmen mellan 4-6 kg.
Dag 2: Flundra på 32 kg i Misvaersfjorden och troligtvis en lika stor tappad av samme man (Alexander Zimmerman) 30 minuter senare, uer på 1 hg, ett gäng koljor mellan 1-2 kg på räka utanför strömmen på 6 meters djup över sandbotten, sen lite torskar tagna på jigg mellan 4-6 kg i strömmen.

Dag 3: Största fisken var en torsk på 9 kg tagen av Tobbe Berglund på jigg innanför strömmen, sen lite mellan-torsk på 4-6kg.
Dag 4 satsade vi på flundra och arter utanför strömmen till vänster på sandbankarna utanför Sandhöyrna, ingen flundra landades men det kom upp småtorsk och kolja (1-2kg) på räkmetet.
Vi försökte på katt i vändningarna 1-2 ggr per dag, Vi körde paternoster, pilk med sej och sej med spridar bom, men inte ett hugg på katt, det kom upp lite torsk på kattförsöken :(

Ha det gütt så länge!
Henrik


Alexander Zimmerman med drömfisk - 32kg hälleflundra!


Henke "Hank" Süss med resans största torsk på fina 18kg


Koljan - bra fighter på lätta grejer


Tobbe Berglund fångade en fin torsk vid regnbågens slut?!




Tyskengänget, kända för lite galna upptåg och roliga fisketävlingar, ville givetvis prova lite nya heta (?) beten på fiskeresan. Som här: ett "specialbete" tacklat med ett jigghuvud. Vad tulltjänstemännen tänkte när grabbarna passerade röntgenkontrollen på flygplatsen kan man ju fundera över...

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Härlig hälleflundra och kanon fin torsk, grattis! Kul att se att Saltströmmen producerar under den senare delen av säsongen också.

    SvaraRadera