torsdag 25 november 2010

Kort rapport:

Här kommer en, på grund av akut trötthet, ganska kortfattad rapport från dagens pass. Det finns nämligen dagar då Fantomen tar på sig mjukisbyxor, tar en kall Carlsberg efter ett långt och tufft fiskepass och faller i koma i soffan precis som en vanlig man (mindre känt djungelordspråk).

Dagen började med att vi hämtade borstmask på danska sidan. Vi körde några timmar på södra Disken, med någon enstaka skrubba, några spättor och torskar samt enorma mängder sandskädda som resultat. Lite halvtrögt var det och inga storlekar på firrarna, så vi körde ner till M7 för att förhoppningsvis få en kolja till Mattias som fiskade för första gången i sundet och aldrig fått en kolja. Det gick fort att bli av med den oskulden och vid ett tillfälle trippeldrillade vi faktiskt kolja på båten. Bara fina koljor på 7-9hg med en topp på 940gr till Mattias. I övrigt fick vi spätta, torsk, vitling, sandskädda och knot i området och hade vi kört mer än den timma vi körde hade vi nog haft väldigt bra chans på kolja över kilot.

Vi valde dock att satsa på plattfisken, men resten av dagen på norra delen av Disken gav ungefär samma resultat som på förmiddagen, med stundtals helt sanslöst mycket sandskädda och en del torsk upp till kanske 2kg. All fisk under dagen returnerades. Mycket snö hela dagen. Härligt att vara ute på havet och fiska i vintervädret, bara man har vettig klädsel löser sig det mesta.

Tack till Patriks pappa Olle som på kvällen drog upp båten med sin fyrhjulsdrivna jeep/SUV istället för min framhjulsdrivna Volvo, det kändes skönt. För den som ska ner under vintern kan vi tipsa om två lådor med tösalt som står vid parkeringen ovanför Helsingborgsbåtarna. Ta med en kvast också så löser det sig bra om rampen är snöig eller isig.

Tight Lines!
Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar