lördag 26 februari 2011

Glödhet Öresundsrapport!!

Vandia-Thomas har som vanligt full koll på fisket i Öresund. Han berättade tidigare idag att danska yrkesfiskare fått riktigt intressanta fångster i garnen de senaste dagarna. Efter lite efterforskning visade det sig att de bland annat fått stora mängder kummel, 4 Sankt Persfiskar samt 3 gråhajar i vikter upp till 12,5kg!!
Artjägarna dreglar och suget efter havsfiske som jag av någon anledning byggt upp senaste dagarna har under kvällen därför utvecklats från vanligt fiskesug till en allvarlig fiskefrossa. Symptomen lindras givetvis bäst genom fiske, men då en övermäktig arbetssituation omöjliggör detta den närmaste veckan är grundregeln att lite hederlig tackelknytning åtminstone lugnar nerverna något... ;-)

Thomas berättar vidare att den stora anledningen till alla ovanliga gäster sannolikt är den bottenström som just nu gör att vattnet håller +6gr istället för normala +2gr så här års. Många arter, som exempelvis boniton, följer ofta med varmare strömmar från Nordsjön/Atlanten och kan därmed med Golfströmmens hjälp hamna på platser där de normalt sett inte brukar hålla till. För övrigt kom det igår upp en vitling på grymma 1,2kg på Vandia. Den var dock felkrokad, men det är nu kring mars-april som man brukar ha bäst chans till stor vitling, i alla fall enligt vad vi upplevt.

Isolabåten står just nu startklar efter att Tomas och grabbarna på Peugeot i Kungsbacka har gått över kärran inför havsfiskesäsongen. Förhoppningsvis kommer man ner inom kort för en satsning på kummel. I ett sådant här läge gäller det ju att så att säga smida (fiska) medan järnet (vattnet) är varmt...
I skrivande stund är för övrigt teamkamrat Magnus på väg till Thailand för en långsemester där, så när han läser detta får han väl också en släng av fiskefrossan...

//Markus

2 kommentarer:

  1. Mycket intressant rapport:) Dags att titta över båten och göra den helt klar inför årets havsfiskesäsong:)

    SvaraRadera