torsdag 7 april 2011

KSK:s havsfiske-KM på lördag!

Våren är här, och det brukar innebära att Kungsbacka Sportfiskeklubb har sitt oerhört prestigefyllda klubbmästerskap i havsfiske! Som vanligt åker vi med Thomas, Holger och Anders på Vandia. Det blir lite blandat artfiske, så förhoppningsvis kan det fångas lite rolig fisk. Det är alltid spännande att komma igång med havsfisket så här på vårkanten och även om det är tidigt på säsongen brukar det kunna komma upp lite blandat kul. Ovanligt bra chans till registrerad storfisk har man i år på sandskäddan då registreringsvikten för denna art sänkts från 500gr till 450gr och den nu i mars-april är i toppkondition innan leken.

Fredagen ska vara rejält blåsig och det ska vrida över på nordan, men prognosen är att vinden ska lägga sig, så sannolikt blir det fiske. Isolas färger försvaras av 2009 års champ Markus, men gamla meriter betyder nu ingenting i ett starkt startfält med bland annat Confidence-Micael (i princip alltid på pallen), bröderna Jonas och Martin (seger 2008) Ågren, fjolårssegraren Morgan samt rutinerade påläggskalvarna Adde, Dominic (fjolårstvåa) och Johan. Nämnas skall att Confidence-Håkan för andra året i rad lämnat återbud med kort varsel. Isolabloggen erfar att det är rädsla för att helt enkelt bli utklassad som gör att Håkan lämnat walkover.

I juniorklassen får segraren de två senaste åren, unge Anton, gälla som favorit knappt före Niklas Haraldsson, Alex Norin samt berggyltakungen och nya Isola-hangaround-påläggskalven Mattias Jonsson. En sammanfattning av fjolårets händelserika KM hittar du här.

Följ bloggen på lördag! Fiske 8-15. Totalt är vi ca 25 pers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar