tisdag 19 juli 2011

Bra makrillfiske i Kungsbackafjorden.

En direktrapport berättar om bra fiske vid klassiska "Kyrka på träd". Mycket makrill i spirrstorlek och gångbart djup för dagen har varit 1,5-5 famn ner.

4 kommentarer:

  1. Vart ligger "kyrka på träd"? Skulle du/ni kunna märka ut på karta? Är mycket sugen på att testa makrillfisket i kbafjorden :)

    SvaraRadera
  2. Denna urgamla "position" utgjordes ursprungligen av att man såg Onsala kyrka mot topparna på några gamla träd som för länge sedan försvunnit. Platsen ligger alltså ungeför i höjd med Onsala kyrka, snett innanför Lindgrens hamn vid Gottskär. Går ej att missa då det ligger många båtar där fina kvällar så här års. En kompis i fiskeklubben fick idag 80 makrillar ihop med 2 andra.

    Det andra klassiska stället är utanför Brokö, rakt ut från Gottskär.

    /Markus

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket för informationen! Agnar man bäst med småfisk eller vanliga häcklor?

    SvaraRadera
  4. Stagg (småsill) har fungerat bra vad jag hört. Min far kör ofta en klassisk lättare handdörj från uppankrad båt och jag kan se charmen i detta. Tacklet är då som ett paternoster.
    De få tillfällen jag själv kör makrill uppankrad i fjorden är det UL-utrustning med en kort tafs efter exempelvis ett Viking Herring som gäller. Detta får hänga rakt ner under båten. I krokväg brukar jag köra Kamasans B980 eller B982 i storlek 2. Sjukt bra fighter.

    Häckla går säkert alldeles utmärkt och är säkert effektivare, men vad är roligast: 40 makrillar på häckla eller 10 på UL-utrustning? ;-)

    /Mackan

    SvaraRadera