onsdag 27 juni 2012

Langesundsfestivalen 4-5/8

Dubbeldrillning storlånga på Arnes Kant -09.
Langesundsfestivalen med tillhörande semesterdagar, kanske årets bästa vecka enligt oss, har uppdaterat hemsidan med lite info. Som vanligt är det stort pådrag med artister och fokus på god mat, men nytt för i år är att tävlingen endast avgörs som lagtävling. Därmed blir tävlingsmomentet detsamma som på Pater Noster Cup och i Öresund, där varje lag väger in en fisk i varje art.
Brunsnultror i megaformat finns det gott om.
Förvisso är det spännande med den individuella tävlingen också, men enbart lagtävling i Langesund innebär ett drömscenario i vår mening: man slipper den stora (tids)pressen med att alla i teamet ska få en fisk i alla arter och kan nu istället fiska lite mer avslappnat med 100% teamkänsla.
I Langesund är det nära till Trosvika.
Alla blir lika glada för en fångst och ingen behöver känna pressen när övriga två i laget tagit sin blåkäft, brunsnultra eller blåkäxa (3 klassiska arter i det sammanhanget...) och tiden börjar bli knapp.
Starten inne i sundet en sådan där dag man längtar till!
Istället öppnas det nu upp möjligheter för att hinna med djuphavsfisket, utöver alla andra roliga arter som finns i det otroligt artrika området. Det är nog rimligt att tro att 25 arter krävs för seger i år.
Mattias med en grann blåkäft från förra året.
Vi hoppas såklart att många svenska team kommer upp - vi har en första- och andraplats i lagtävlingen att försvara från förra året! Normalt sett brukar 60-70 lag ställa upp. Fisket är fantastiskt roligt tack vare artrikedomen.
Glatt team efter andraplatsen förra året.
All info kring tävlingen, inklusive gamla resultat, hittar du på www.lsff.no

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar