lördag 8 september 2012

Summering fredag:

Inlägget med min håkäring nedan sammanfattar väl dagen ganska bra. Tillägg är att vi fick några lubbar kring 10kg och hågäle (bilden). Blåsten har fortsatt och på kvällen hade vi över 20m/s och hällregn.

Vinden ska dock lugna sig och känner Frederic att han kan köra båten mot den tuffa sjön ett antal timmar så rör vi oss ut mot hans hemmahamn Titran ute på Fröya redan imorgon bitti. Det är 3,5-6h körning beroende på hur grov sjön är... Känns det fortfarande för blåsigt kör vi antagligen mer efter haj och rocka, men det ser åtminstone ut som att vi får söndagen till vår målart kummeln, och i bästa fall ett kvällspass under lördagen.

Dagens två höjdare var såklart Tomas håkäring på 120kg och min på 138kg. Givetvis drömfiskar för oss båda. Man vill ju ha fångat en fisk större än en själv ;-)

Noterbart var att min fisk var en hane, som inte är lika tjocka som honorna. Övriga tre fiskar har varit honor. Som vi väl nämnt tidigare hålls fiskarna vid båtsidan medan vi mäter längd och omkrets, för att via en formel få fram en beräknad vikt. Sedan märker vi fisken (en glad biolog fick idag märka en egenfångad håkäring) innan den returneras och håkäringarna är ofta vid väldigt god vigör, trots att de snaras vid båten några minuter. Desto svårare är att få vettiga foton där man verkligen ser proportionerna på fisken, men i detta fall kommer det i andra hand. Frederic har varit väldigt noga med en snabb hantering av våra broskfiskar (hajar och rockor).

Okej, lördagspasset är alltså oklart, så det kan dyka upp vad som helst här på bloggen det närmaste :-)
I skrivande stund piskar vinden och regnet mot rutan på vår lilla stuga och överröstar snarkningarna från slagna hjältar i sängarna runt mig.

Tight Lines!
/Markus

1 kommentar: