söndag 9 september 2012

Summering söndag:

Återigen har vi haft en magisk dag på havet ihop med Frederic. Kummelfisket fortsatte i samma stil, och alla på båten har fått fisk på minst 6,2kg - ett helt otroligt facit! Micael toppade med fisk på 8,5kg vilket var samma toppvikt som igår.

Vi körde sedan kanske 2 timmar efter knaggrocka och fick 17 stycken. Henke toppade med grymma 6,9kg och Micaels fisk på bilden vägde 5,3kg. Alla fick den häftiga knaggrockan idag förutom håkäringkungen Magnus, som istället drog två pigghajar kring 7,5kg och en sandskädda på 7hg. Som bifångst på kummelfisket fick vi precis som igår en massa vitling upp till ca 1,5kg.

Tompas glasvar på riktat fiske var också en grym fångst. Sammantaget har det varit ett helt fantastiskt fiske alla fyra dagar med otroliga fångster och väldigt bra toppvikter i väldigt många spännande arter. En artlista med våra toppfiskar kommer under veckan. Vi kan också nämna att vi har både gott om bra foton, samt mängder av spännande filmmaterial, som vi ska lägga upp så fort vi får ordning på dem.l

En rolig anekdot var att under tumultet med Magnus håkäring, där Mats hjälpte Frederic under det kritiska momentet där fisken och tacklet kommer in till båten, ramlade Mats mobiltelefon i vattnet. Den låg i en ficka som inte var stängd. Allra gladast över detta var Mats fru som precis som teamet i åratal klagat över att Mats behöver köpa en ny telefon. Nu har han inget val :-)

Tight Lines!
/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar