onsdag 27 februari 2013

Inspirerande rapport från New York!

Lämnade ett vackert, vårlikt Stockholm (bilden) och klev just av tåget i ett bistert, rått Göteborg. Värmdes dock direkt av nedanstående textrader som lämnats som en kommentar på ett inlägg. Vi tackar för berömmet (keeps me going) och tycker (fiske)rapporten förtjänar publicering (Magnus härmed grattad och Mats hälsad!):

"Här kommer en hälsning från en Kungsbacka-kille på andra sidan Atlanten. Alltid lika kul att läsa era uppdateringar och grattis till Årets Havsfiskare - det är stort!

Härborta är yrkesfisket mycket mer reglerat och havet är relativt friskt med delfiner, valar, hajar, rockor och sköldpaddor. Vi bor strax utanför New York och fiskar med Manhattan i bakgrunden. Mest fiskar vi striped bass och olika bottenfiskar. Men åker man längre ut finns både hajar (mako, vithaj, hammarhaj, etc), tonfisk, mahi mahi och till och med marlin. Fick en mako i somras som vi uppskattade till 200+ innan vi kapade linan. Pigghaj finns här till förbannelse liksom fiskar som åtminstone jag tycker ser ut som klorocka och fenknot.

Hör av er om ni har vägarna förbi New York, isåfall tar jag gärna med er ut på lite fiske som miljöavbrott gentemot 5th Avenue.

Och hälsa Mats, känner honom sedan högstadiet.

MVH,

Rikard Fröberg"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar