söndag 24 mars 2013

Grymma förmåner som medlem i Kungsbacka Sportfiskeklubb!


Nedan bra läsning för dig som är intresserad av sportfisket i regionen kring Kungsbacka/Göteborg!
Utplantering av ål i Kungsbackaåns vattensystem.
Från i år har man riktigt bra förmåner som medlem i Kungsbacka Sportfiskeklubb. Nu ingår nämligen även fiske i fina abborr- och havsöringsvattnet Kungsbackaån i medlemskapet! Ett årskort där kostar annars 300kr, och i gengäld inlämnas en särskild fiskerapport och vi kommer också att hjälpa fiskevårdsområdet med exempelvis sten- och grusutläggningar, precis som vi gjort innan. Utöver detta kan nämnas Skållesjön, en sjö av vildmarkskaraktär med ett självreproducerande öringbestånd. Här fiskar du också på ditt medlemskort och även där kostar ett årskort annars 300kr.

För den havsfiskeintresserade kan nämnas att Håkan "Confidence" Wing är ordförande, Micael "Confidence" Karlsson är vice ordförande, Olof "Confidence" Ohlsson är kassör och Isola-Markus sedan snart 15 år håller i resor, tävlingar och aktiviteter. KSK är dock betydligt mer än bara havsfiske. Bland annat har vi en stark tradition av ungdomsaktiviteter och fiskevård, samt en skara riktigt duktiga pimpel- och havsöringsfiskare. Ola Esbjörnsson och Nicklas Kolbeck är andra namnkunniga storfiskare som på senare år blivit medlemmar i KSK. Vi har även båtar i klubbsjön Äntasjön och fina gäddvattnet Stensjön som du som medlem lånar gratis. Vi försöker alltid subventionera resor och tävlingar ordentligt, särskilt för juniorer. I en tid där de flesta ideella klubbar och organisationer tappar medlemmar så ligger KSK alltjämt stadigt på ca 150 medlemmar, vilket har varit standard i många år nu.


Ta gärna en titt på hemsidan www.kungsfiskarn.se, där hittar du bland annat vårens händelser under "Aktiviteter". För dig som är intresserad av medlemskap är det enklast att fylla i dina uppgifter under fliken "Bli medlem" på hemsidan. Uppgifterna kommer till sekreterare Lars Wirdelius som skickar ansökningshandlingar/inbetalningskort till dig. Tänk på att postgång och ideell verksamhet gör att det kanske tar några veckor innan du får handlingarna, men vi ska vara extra aktiva den närmaste tiden då väldigt många har varit intresserade de senaste veckorna.

Medlemskapet kostar 400kr/år för seniorer med en inträdesavgift första året på 400kr. För juniorer (t.o.m. 18 år) är årsavgiften 375kr med en inträdesavgift på 200kr. Ni får gärna ringa till Markus (0708-536322, kvällstid) för mer frågor kring medlemskapet. Se även bilderna nedan från vår verksamhet!

KSK:s styrelse anno 2012.
Isola-Markus provfiskar sommaren 2012 inför ett fiskevårdsprojekt.
Avelsfiske i en av klubbsjöarna.
Fina klubbvattnet Äntasjön, där många klubbmedlemmar dragit sina första storabborrar.
Två subventionerade resor med Vandia blir det varje år, däribland det prestigefyllda klubbmästerskapet i havsfiske!
Gösfiskeresan till Fegen har nu funnits på programmet flera år.
Team Isola är några av de rutinerade havsfiskarna som bland annat deltar i en handfull havsfisketävlingar under året.
Team Isolas och KSK:s Magnus Durell blev Årets Havsfiskare 2012.
Någon eller några gånger per år försöker vi få till åstädningar, stenutläggningar och fiskevård i kommunen, framförallt i Kungsbackaån. Här ordförande Håkan Wing.
Team Confidence - rutinerade havsfiskare och en stor drivkraft i Kungsbacka Sportfiskeklubb.
KSK-kompisen Niklas Svanlund med fjolårets största abborre från Kungsbackaån - fantastiska 1980gr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar