lördag 3 augusti 2013

Summering dag 1: blixtnedslag i båt!

När starten gick imorse gick många båtar som vanligt ut mot klassiska 95an och 167an för att fiska sill, blåkäft mm. Ett mäktigt oväder med blixtar och enorma regnmängder mötte oss och vi tog beslutet att vända och börja längre in mot land. Senare visade det sig att blixten slog ner i en av båtarna ute på 167an, närmare bestämt i vår goda vän Kenneths båt. De fick föras till sjukhus, men Kenneth skickade ett sms till oss från sjukhuset att allt var okej, och att de fick stanna över natten för observation.

Vi fick helt lägga om rutten när ovädret drog in, och starten blev inte alls bra, men på eftermiddagen vände fisket och vi fick flertalet fina poängfiskar, där knot på 425gr, rötsimpa 405gr och brunsnultra på 240gr stack ut som de tre klart mest poänggivande fiskarna.

Både Navia och Nidingen har fiskat bra och är före oss i tabellen, men vi känner själva att vi har en del poänggivande arter att plocka in under söndagen, så det kommer säkert bli tätt mellan de tre Lowrance-teamen som vanligt. Vi har inte sett någon resultatlista ännu, men söndagen blir spännande och vi har alla tre bra läge känns det som.

/Mackan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar