måndag 18 november 2013

En läst i kärt återseende

Jag gav i morse vår praktikant uppdraget att styra upp lite i vårt digra bibliotek på jobbet. Han började med att sortera de olika fisketidningarna och konstaterade dubbletter av Fiskejournalens nr 1 2000, där sammanställningen av fiskeåret 1999 som synes var med som bilaga. Den skarpsynte känner igen en ung och riktigt snygg variant av teamkapten Magnus som prydde det årets sammanställning med en mäktig fångst - en skoläst!
I havsfiskekretsar kallas förresten Magnus fortfarande för Skolästen, eller kort och gott Lästa. Tidningen var dessutom fortfarande fint inplastad. Sidorna var o-lästa helt enkelt. Undrar förr(l)esten om det är samlarvärde på en så snygg bilaga? Antagligen inte då fisken ser lite lemlästad ut. Det tycker nog de f-lesta.

Nä... Godnatt!
/Markus


2 kommentarer:

  1. Bra där! Bra att du håller Mattias sysselsatt, med det jobbet kommer han snart tillhöra de mer be lästa ynglingarna!

    SvaraRadera
  2. Nu snabb-läst-e jag bara detta inlägget men ni borde före-läst om den här fångsten, det skulle INTE bli g-lest i den före-läs(t)-ningslokalen.

    Hasse, vad tror du om någon obskyr artsatsning nån kväll framåt helgen? Jag är sugen på nattligt kikfiske om det skall bli lä(st),

    SvaraRadera