onsdag 29 januari 2014

Slutsummering av teamets fiskeår 2013

Några paradgrenar hade vi. Piggvar, tunga, klorocka och vitrocka, utan tvekan. Sjuryggen måste givetvis nämnas. Långa över 20 kilo, några granna knotar (som vanligt). Ett gäng gråsejar över 6 kilo fördelat på tre teammedlemmar. Årets största svenska bleka. Tveklöst ett riktigt bra fiskeår, även om vi inte var riktigt på tårna eller hade det där extra flytet i tävlingarna. Där har vi förbättringspotential att ta igen innan vi är i gammal god tävlingsform igen.

Tittar man på vikter och fiskar som kvalat in till Sportfiskarnas Storfiskregister är det absolut det bästa året vi kan minnas. Charmen är att kunna utmana sig själv lite grann och jaga spännande arter. Man breddar sina egna kunskaper genom spännande artsatsningar i svenska vatten. Vissa arter får man en särskild kärlek till. Piggvar och klorocka är sådana arter för oss. Då nöter man på lite extra på de arterna. Det är inte jakten på en ny storfiskart som hägrar, det är helt enkelt så jävla kul fiske.
Totalt blev det 52 registrerade storfiskar fördelat på hela 11 arter. Vårens 22 piggvarar över kilot hjälper givetvis upp statistiken, men 7 vitrockor, 7 klorockor och 4 tungor var det nog ingen som hade gissat på för ett år sedan. Vår ungdomliga(ste) medlem Mattias har haft ett fantastiskt år, krönt bland annat med en sjurygg, mängder av piggvarar, en hög vitrockor och klorockor samt Sveriges största bleka. Lägg därtill att han ganska mycket på egen hand knäckte koden (och frikostigt delade med sig hur) för de svenska tungorna, inspirerad av kompisarna i Fiskeligan och våra norska artfiskevänner. 7 nya storfiskarter under 2013 borde rendera titeln som Årets Rookie.
Ett hedersomnämnande ska dock ges till teamkapten Magnus som registrerade 6 arter under året - samtliga för honom nya! En imponerande prestation när man som den gamle storfiskräv han är precis har passerat 30 arter, och då börjar det bli svårt kan jag lova. Summerar man storfiskregistreringarna som någon sorts referens ser det ut som följer:

Mats
2 fiskar i 2 arter, varav 1 ny.

Magnus
8 fiskar i 6 arter, varav 6 nya (!).

Markus
18 fiskar i 6 arter, varav 4 nya.

Mattias
25 fiskar i 8 arter, varav 7 nya.


Jag tror att allt ska stämma och vi har som sagt fortfarande en handfull roliga bilder från 2013 att bjuda på innan Båtmässan, isfiske och annat kul ska få utrymme på bloggen.

/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar