måndag 31 mars 2014

Fantastisk piggvar på årets första pass!

I och med helgens finväder bestämde jag och mackan oss för att köra ett pass efter piggvar, medvetna om att det är tidigt på säsongen.
Lördagen inleddes på bästa möjliga vis. Vi spanade av ett par olika ställen innan vi upptäckte första fisken. Vid första anblicken såg det ut att vara en hyfsad fisk. I det stilla vädret gled vi sakta mot fisken och så fort jiggen placerades rätt högg fisken stenhårt. I mothugget tog det tvärstopp och vi började ana att fisken var lite större än vad vi tidigare trott. Det var dock när fisken var på väg upp mot håven vi fattade storleken på den.

"Oj,jävlar!", var Mackans första kommentar när han såg fisken komma upp mot håven. Efter en perfekt håvning låg fisken säkert i håvnätet, total lycka och vilken start på säsongen!

Fisken var oerhört grov och vågen stannade tillslut på 4,74 kg och fisken mätte 58 cm.

4,74 kg piggvar, drömfisk.


Efter ett par foton fick den stora fisken självklart simma tillbaka igen.


Den stora fisken högg rätt tidigt på dagen så det fanns mycket tid kvar att fiska på. Vi såg ytterligare ett par stora fiskar men de var tyvärr mer eller mindre omöjliga att få till hugg. Vissa av fiskarna låg totalt ointresserade medans andra bara långsamt simmade iväg när de fick syn på jiggen. Turligt nog högg "rätt" fisk. 

Oerhört mäktiga fiskar när dem kommer upp i storlek.
Fotot är taget precis innan fisken sakta simmar ut på djupare vatten efter återutsättning.


Under söndagen var vi återigen på plats. Vädret var om det är möjligt ännu mer stilla denna dag och stora delar av dagen låg vattenytan helt spegelblank. Kortfattat var fiskarna oerhört tröga under dagen. Vi lyckades dock tillslut få 3 st till hugg, alla vägde runt 2 kg.

/Mattias

4 kommentarer:

 1. Grattis med grom piggvar! Drømmefisk :)

  SvaraRadera
 2. Verkligen Patrik,oerhört maffiga.

  Tack så mycket Vegar.

  /Mattias

  SvaraRadera
 3. For en fisk...!! Digger siste bildet :D

  SvaraRadera