tisdag 17 juni 2014

Magiskt flundrarace!

Dagen såg ut att börja riktigt fint med sol, vilket givetvis ändrades snabbt eftersom vi är i Nordnorge. På väg ut till fiskeplatsen i lag med Miekos S-O Larsson bjöd Tromsös norra farvatten på snöstorm ackompanjerat av tuffa vindar. En halvtimma senare var det sol igen.

Det var inte så mycket som hände under de första timmarnas flundrafiske mer än något följe på flundra som nyfiket hängde med upp till båten. Seniorbåten (Rickard Sellman, Mats och Mange) drog då ut på blandfiske med bland annat uer, långa över 10 kg, hyfsad sej, rödspättor och några hyfsade torskar upp mot 10 kg. De hade även valar runt båten.

Juniorbåten (Rickard Larsson, Mattias och Mackan) nötte istället på för att få flundran, och hittade på kvällen ett sund där det var bra tryck i vattnet, som närmade sig maxvattenstånd, vilket brukar vara bra fiske. På en väldigt kort sträcka mellan 23.30-02 fick gänget fyra flundror och tappade en efter några rusningar. Det var rejält strömsatt och hälleflundran jagade även i mellanvattnet, där flera hugg kom. Flundrakungen Rickard drog två, Mackan en (bilden) + en tappad, och Mattias tog sin första flundra någonsin. Vikterna var ca 8-27 kg, Rickard tog största. Vilka häftiga fiskar det är! Ett pass att minnas för "juniorerna".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar