onsdag 9 juli 2014

Käringön levererar storbleka och boende i toppklass!

Förra helgen var vi uppe på Käringön, denna favoritö bland alla öar. Förstärkta var vi dessutom med Anders "Knarre" Bengtsson från Bios/Daiwa. Det visade sig att han inte bara kan fiska fluga utan även kunde veva maskjigg. Blekan på 4,90 kg (vägd ett antal timmar efter fångst) är årets hittills största i Sverige och han toppade dessutom med bland annat torsk på 7,5 kg, helt okej för att vara nära svenska kusten. Det blev en handfull torskar i riktigt fin matstorlek i islådan under dagen. Blekafisket var annars riktigt trögt, men det var nästan ingen ström och då är sällan blekan i stöten.

På kvällen åkte Mattias och jag ut till Käringön. Vi bodde otroligt bra på nya Käringöns Logi & Bastu, som är ett väldigt bra tips för er sportfiskare som ska ut i kustbandet kring Måseskär. Här bor man till bra priser i nya, fräscha rum och dessutom med tillgång till bastu. Riktigt bra. Tänk på att det vanligtvis är fullbokat hela sommaren. Valborgshelgen brukar vi traditionsenligt ta med farsorna ut till Käringön för fiske och samvaro, och med tanke på bastun samt ett bra kök lär vi definitivt hamna här.

För att göra en lång historia kort så var det jefligt kort mellan vätskekontrollerna under kvällen, inte minst iscensatt av våra trevliga värdar på boendet. Givetvis spanade vi in Petersons krogs övervåning, som var välfylld som vanligt. Vi kvalitetstestade både öl och shots, för säkerhets skull. Vi skippade morgonpasset på lördagen, det var ju både uppförsbacke och regn. Däremot inledde vi med lunch på Simsons Prästgård, som finns med i prestigefyllda restaurangguiden White Guide. Också väl värt ett besök!

Framåt helgen hoppas vi att Isolabåten kommer ut på spännande fiske!

/MarkusInga kommentarer:

Skicka en kommentar