fredag 21 november 2014

Havsörnar och stora piggvarar fredag, laxtrolling lör-sön!

Efter alldeles för lång tid utan fiske och alldeles för mycket komptid/semester på jobbkontot så var givetvis bästa lösningen att ta ledigt för att åka ut och fiska. Mattias hade en ledig dag från skolan och hakade såklart på. Vi gjorde en höstsatsning efter piggvar, och dagen blev succéartad. Efter några timmars fiske fick vi nämligen denna granning, en pjäs på 3,06 kg!
Passet kändes redan räddat eftersom novemberfiske var ganska chansartat på förhand. Det skulle dock gå ännu bättre... Efter ytterligare någon timma ser nämligen Mattias (given förstespanare på vår båt, själv kan jag ha svårt att se fiskarna även efter att Mattias har lagt en markör och pekat var fisken ligger...) två ögon och en svag kontur av ett huvud, men inget mer, på en grund strand. Djupet var ca 70-80 cm och det var bara att hålla fram jiggen så exploderade sand och grus åt alla håll när en riktig pjäs avslöjade sig! Väl i håven ser vi plötsligt att två havsörnar passerar oss en bit bort - mäktigt. Mattias fisk vägdes till 3,68 kg! Se filmklipp nedan, det var lite av en själslig orgasm för två naturintresserade sportfiskare! :-)
Matfisk på 1-2 kilo behåller vi gärna, men fiskar över 2,5 kg går ovillkorligen tillbaka på vår båt. Visste ni att en stor piggvarshona kan ha 15 miljoner ägg?! Nedan C&R av Mattias fisk via GoPro-kamera. Alltid kul att se dessa mäktiga fiskar glida iväg.

Lördag-söndag kommer Mange och Mats trolla lax i Vänern utanför Åmål! Fisket har varit väldigt bra senaste tiden och givetvis bloggas det under helgen!

/Mackan

2 kommentarer:

  1. Cool catch and release film.

    SvaraRadera
  2. Fan så snyggt! Friskt satsat med varfiske så här sent i november, stort grattis!

    SvaraRadera