onsdag 11 mars 2015

Sista delen av Isolas årskrönika 2014 (P-Ö)

#Piggvar

  • 4,74 kg (Mattias)
  • 4,3 kg (Magnus)
  • 3,68 kg (Mattias)
  • 3.06 kg (Markus)  
Roligaste fisket under året? Fyra fiskar över 3 kg och två över 4-kilosgränsen under 2014 för teamet. Årets största fångades redan på första passet i slutet av Mars. Mattias och Mackan la som vanligt mycket tid på detta favoritfiske och det kommer säkerligen bli likadant under 2015. Kul var att vi fick fisk från slutet av Mars till början på December! Vi testade också på hemmaplan under 2014 (Kungsbackafjorden) vilket även den visade sig hålla piggvar. Vi såg även ett par riktigt stora fiskar
under året som mycket väl kan ha varit upp mot 6 kg...


#Rödspätta
Inga superfiskar från tävlingsfisket i år. Vi la däremot lite tid på rödspättafisket när vi var uppe i Tromsö under 2014. Väldigt bra fiske med mängder över 2 kg. Tyvärr utan den där riktiga toppen men oerhört kul och trivsamt fiske.


#Rötsimpa
  • 520 gr (Mattias)
  • Drygt 400 gr (Mattias)

Fin toppfisk som kom vid precis rätt tillfälle under PNC. Strax efter satt ytterligare en stor simpa som snabbt vägdes till lite drygt 4 hg men som släpptes tillbaka igen då vi hade en större i båten. Väldigt häftiga fiskar och det är alltid lite extra kul med stora simpor!#Sill
Ingen sill under PNC i år och inga toppvikter i sundet under tävling. Under Langesundsfestivalen var den inte helt självklar i år. Under lördag förmiddag skulle mackan lyfta in en den enda sillen på häcklan i en gungande båt då den släpper i luften och studsar på båtkanten ner i båten. Det var den enda sillen vi fick under tävlingen. Stolpe in, på riktigt. 

#Sjökock
Togs på tävling i Langesund. Kul, då det var ett mål med årets tävling att plocka en. 

#Skrubba
Ingen toppfisk här men den finns med i artlistan under tävlingarna.

#Slätvar
Inte en enda slätvar i varken Öresund eller Langesund i år. Under Langesundsfestivalen fick mackan ett klassiskt varhugg, ren tyngd, och vi var helt inställda på fina poäng för en halvkilos slätvar innan vi upptäckte att slätvaren hade piggar... Stor skillnad i poäng då idealvikten för piggvar ligger på 5 kg...

#Större kungsfisk
Vi gjorde en avstickare uppe i Tromsö och testade efter större kungsfisk och fick ett par stycken. Just Mattias hade flyt med arten och fick fyra stycken i samma lyft. Ingen jättestorlek på fisken men de är häftiga i sin lysande röda färg och gör sig riktig bra på matbordet.
#Tunga
  • 880 gr (Mattias)
  • 670 gr (Mattias)
Två fina toppfiskar som togs under våren då fisken är otroligt romstinn. Buken ser nästan uppumpad ut på fiskarna på grund av rommen. Ut över de två fiskarna togs ett flertal mindre på runt 3 hg. Mattias såg dock ett riktigt monster till tunga som bör ha vägt någonstans runt 1,5 kg. Trots närmare en timmes fiske på den så valde den att ignorera masken och sedan simma iväg.
#Torsk
  • 7,5 kg (Anders "Knarre" Bengtsson från Bios)
  • 5,5 kg (Mats)
Isola kan inte fiska torsk, det stämmer till väldigt stor del men plötsligt händer det. Anders från Bios som var med ute en tur visade vad skåpet skulle stå med både bleka på 4,9 kg och en torsk på 7,5 kg. Mats tog sin 5,5 kilos under PNC. Ut över dessa hade vi ett pass på vraken där det var väldigt mycket torsk mellan 3-5 kg.


#Vitling
Inte heller här några toppfiskar under tävling men under uerfisket i Tromsö fick vi upp till knappa kilot.

#Vitlinglyra
Liten rackare som vi tar varje år under tävling i Langesund, så även under 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar