onsdag 22 april 2015

Slutrapport tisdag + slätvarspecial!

Det var två trötta killar som kom hem sent igår kväll, därav utebliven summering av gårdagens fiske.
Vi såg ett gäng piggvarar och fick ett par över 3 kg, vi tappade även snöpligt en 4+ fisk precis vid håvkanten...Som avslutning på dagen fick vi ytterligare en riktigt fin fisk som drog ner vågen över 5 kg... Utöver piggvararna hittade vi 3 fina tungor som var totalt ointresserade av våran krok som var agnad med mussla samt en tjurig slätvar på 1-1,5 kg som inte behagade att nappa. Det känns som om att alla timmar ute vid vattnet och letande av nya områden börjar betala av sig nu, vilket känns riktigt kul!
Tilläggas ska att vi under måndagen fiskade på en piggvar som var något utöver det vanliga. Fisken låg djupt på ca 3 m och det kändes direkt att det var en fisk av helt andra dimensioner än vad vi är vana vid. Tyvärr valde den att simma iväg efter att vi fiskat på den på 5-6 minuter. Strax efteråt hittade vi en fisk som var betydligt mindre och som låg grundare. Vikten på den var 4,1 kg... Hur stor den andra var kan vi bara spekulera i...

Otroligt roligt är att vi nu på de senaste passen har börjat se slätvar också. Under föregående år har de lyst med sin frånvaro och vi har kliat oss i huvudet både en och två gånger och undrat vart de håller hus. Nu under början på denna säsongen har vi dock hittat lite olika områden som har visat sig hålla slätvar.
Gemensamt för de slätvarar vi har hittat är att de alla har legat på sandbotten. Många har varit tröga och vägrat hugga men i måndags hade vi turen på våran sida och båda vi hittade högg. Mattias fisk var riktigt på hugget och slukade relaxjiggen så fort den kom farandes snett framifrån. Det var ett par nervösa sekunder som följde efter hugget innan fisken låg i håven. Den var otroligt tjock och vi vägde den till 1190 gr innan det fick simma tillbaka igen.
Vi körde vidare och hann max 10 meter innan en ny slätvar låg under kikaren. Mackan fick nöta en stund och jobba väldigt aktivt med jiggen innan fisken tillslut högg. Denna var lite större än den föregående och tyngde vågen till fina 1340 gr. Efter snabba foton och vägning simmade även denna hem.
Total succé, två slätvarar över kilot som hugger på en sträcka av 10 meter! Rena ketchupeffekten!

1190 gr otroligt efterlängtad slätvar!
Mackans 20e registrerade art till storfiskregistret blev en slätvar på fina 1340 gr!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar