söndag 7 juni 2015

Motorguide - fantastiskt hjälpmedel för havsfiskaren

Vi har nu testat vår frontmonterade elmotor under ett antal fiskedagar, senast under Pater Noster Cup förra helgen. Bilden och filmklippet nedan är från träningsfisket, som synes i riktigt tufft väder. En frontmonterad elmotor är inga nyheter för insjöfiskaren, men för havsfiskaren är det fortfarande en nyhet för de allra flesta. I saltvatten kan vi använda elmotorn för att parkera båten över ett vrak, en intressant hårdbotten eller på en grundtopp. Vi kan också ställa in en perfekt drift över ett område eller flytta oss 5 meter åt sidan med ett enda knapptryck på navigatorn eller fjärrkontrollen.

Att just kunna hålla båten helt still eller att kunna drifta tillräckligt långsamt är en helt avgörande faktor för att lyckas med sitt havsfiske. Dessutom innebär den extra hjälpen att vi kan fiska fullt med 3 pers, och inte behöva ha en person som hela tiden behöver lägga tid på styrning och att hålla båten mot driftriktningen. Detta är givetvis en extra fördel under de tävlingar vi är med på, men också en stor lyx under allt fiske.

Vår modell är den största saltvattensmodellen 105 lbs/36V, och kopplas alltså via tre 12V-batterier som vi har monterat fast i båten. Dessa laddas i nuläget upp via en speciell laddare som vi kopplar in via landström när vi kommer i hamn. Vi har också planer på en laddare som laddar upp batterierna via vår utombordsmotor under tiden till havs.

Läs mer om Motorguides funktioner härInga kommentarer:

Skicka en kommentar