måndag 1 juni 2015

Seger i Pater Noster Cup 2015!

Underbart! Så sammanfattar vi känslan efter helgens tävling!
Efter en knapp ledning efter lördagen lyckades vi hålla undan, trots endast fyra fångade fiskar under söndagen! Så kan det bli med inomskärsfiske. Dessa fyra fiskar var dock tre nya poänggivande arter - en piggvar på 2740 gr (maxpoäng 150 poäng), två näbbgäddor och en väldigt efterlängtad makrill.
Man kan tro att makrill bara är att hämta på västkusten, men inomskärsfiske i maj månad gör det tufft. Sammanlagt lade vi kanske 4 timmar under helgen bara på makrill, så när denna fisk kom i tävlingens elfte timme var det en oerhört skön känsla. Sällan har så många blivit så glada för en så liten makrill :-)
En av Pater Noster Cups sannolikt mest imponerande fångster någonsin är inte vår makrill, men däremot Nicklas Kolbecks fantastiska piggvar på magiska 7,36 kilo! Eftersom maxpoängen på en fisk i tävlingen är 150 poäng blir inte en sådan fångst avgörande, oavsett att det var 100 % skicklighet bakom denna fångst. Extra häftigt var att teamets nya båt har en sump för att förvara fisk. Fisken vägdes i hamn och kunde sedan returneras, med en stor skara nyfikna i publiken i Mollösunds hamn. Respekt!
Kolbeck, Torbjörn "Tobba" Sandin och Christian Bergqvist  i ständigt glada team Garmin Kinnarp Omega knep också andraplatsen i tävlingen. Grattis!
Trea kom kompisarna Benny Johansson, Per Alexandersson och Henke Karlén i team Abu Humminbird. Grattis!
Bland fina inomskärsfirrar under tävlingen kan nämnas berggylta 1105 gr (team Lina 3), blågylta 575 gr (team Ocean), randig sjökock 125 gr (team Fasa) och paddtorsk 260 gr (Omega). Totalt fångades 14 arter, 21 team vägde in fisk och middagen på Mollösunds värdshus var som vanligt supertrevlig. Nästa år hoppas vi på bättre väder och återigen över 30 team!
All fakta om tävlingen hittar du på GHFK:s hemsida.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Stort grattis, och bra jobbat i blåsten :)
    MVH Jonas i Tranås

    SvaraRadera