lördag 1 augusti 2015

Underhållande bonitofiske!

Det har väl inte undgått någon så här dags att det återigen är bonito på besök här på västkusten. 
Vi har under den senaste tiden fiskat en del efter dom men har medvetet valt att inte skriva om det då det förra gången blev fullkomligt kaos med båtar och att området man fiskar i blev totalt sönderkört.

Det har varierat lite från dag till dag hur fisket har varit, vissa dagar har varit lite halvtröga medans en annan har varit full med action där hugg och påslag har avlöst varandra. Fisket är oerhört roligt om fisken är på gång, trolling med diverse vobbler i 3-4 knop ger stenhårda hugg av de aggressiva fiskarna!
Jag har kört 2 pass med Niklas Svanlund och ett med Navia-Anders och utöver det har även Mackan, Rickard och Magnus varit ute.
Idag var fisket lite trögare för våran del, jag fiskade ihop med Anders från min båt och han nöp enda fisken. Magnus var samtidigt ute med Melker och Albin och Melker drog sin första bonito från Isolabåten!

En sak som ska tilläggas är att alla bonitos som är fångade är inte tagna på tillåtet vatten utan en hel del folk har stått i den förbjudna zonen från land och helt enkelt struntat i att hålla sig utanför förbudzonen.

Nedan följer lite bilder på några av fiskarna.

/Mattias


Otroligt läckra fiskar!
Mr Svanlund med en av sin bonitos.
Navia-Anders med dagens enda fisk.
Sådan far sådan son?
Melker Durell med bonito från dagens fiske!
Lennart Waje med sin första bonito.
Mackan med bonito.

1 kommentar:

  1. man kan undra vad myndigheterna tänkte när fisket förbjöds i ringhalsutsläppet .Har sett död fisk i utsläppet flertalet gånger
    exempelvis havsabborar på 2-3kg multar horngädda osv.
    fisken kanske är giftig !!!

    SvaraRadera