söndag 13 september 2015

Rapport lördag - Uer, kummel och storvitling!

I finvädret idag inledde vi fisket med att göra ett försök efter uer, eller större kungsfisk som den heter på svenska. Med hjälp av elmotorn kunde vi ligga blick stilla och punktmarkera små avsatser på en skarp kant. Mattias visade vart skåpet skulle stå redan i första nedsläppet med en 2,2-kilos uer, en riktigt fin fisk för att var så här långt söderut. Efter det var det spel mot ett mål där Mattias plockade ytterligare 2 fiskar.
 
Vi nöjde oss därefter med uerfisket och satte fart mot kummelområdet där målet med en 10+ fisk kvarstod. På vägen stannade vi snabbt på en topp för att fiska agn och mitt bland makrillar och gråsejar slog Mackan till med en grann taggmakrill på 840 gr.Vi körde några timmar kummel idag och fisket var fortsatt okej och Magnus toppade med en grann fisk på dryga 9 kg. Magnus var här helt överlägsen och fick samtliga av dagens kumlar. Mackan körde riktat efter glasvar hela dagen men den uteblev tyvärr. Det verkade vara trögt överlag efter just glasvar då det inte fångades någon under veckan vad vi vet.


Mattias var i början under kummelfisket i en stygg fisk som var riktigt tung och som rusade ordenligt två gånger innan krokfästet släppte...Surt!
Som vanligt var de stora vitlingarna framme och smakade på våra kummeltackel och Mattias toppade idag med en riktig storvitling på stabila 2,1 kg!


Imorgon rullar Mackan, Mats och Mattias hemåt mot Göteborg medans Magnus stannar kvar och fiskar ihop med NKML över dagen då hans flyg går under kvällen. 
Mer bilder och filmklipp från resan kommer under kommande vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar