söndag 6 september 2015

Rapport söndag - storkummel, hälleflundra och knaggrocka

Första fiskedagen på Fröya var otroligt lyckad. Vi tappade räkningen på antalet arter, men ett av våra mål med att få en 10-kilos kummel uppnåddes i princip redan dag 1. Det var Mackan som hade förmånen att få dra på en bjässe som i hamn på kvällen vägde in på 9,80 kilo, en riktig drömfisk och stabilt klubbrekord. Den gjorde tre tjurrusningar och vi var ganska övertygade om att det var en hälleflundra!
Vi nötte på större delen av dagen efter kummel och även Mattias fick en fin fisk på 4,7 kilo, Mattias första kummel någonsin! Dock blev det bara två kumlar idag efter otaliga stora vitlingar, koljor, torskar och gråsejar som tog agnen gång på gång.
Det blev en hög vitlingar över kilot, med topp på ca 1,3 kilo tagen av Mats.
Mats var också het under agnfisket där taggmakrill stundtals dominerade fångsterna. Dubbléer var vanligt och vi hade flera som vägde in över 650 gr med topp på 660 gr, också det nytt klubbrekord.
Storkummeln nöp ett specialtandemtackel á la Frederic Kullin som Mats hade knutit till teamet, och som Mackan toppade upp med en orange bläckfisk. Det övre tacklet är en kommande "killer" för glasvar, enligt Mackan alltså.
 Mattias spädde på sin radda av nya arter med en hågäle.
Dessutom en stabil kolja som nöp våra makrillfiléer som egentligen var ämnade för Merluccius merluccius.
Vi frestade knaggrockan och visst var den hemma. 1,5 timmas fiske gav fyra stycken, även detta ny art för Mattias, dagens tredje.
 Några stora sandskäddor högg också våra fiskstrimlor under rockafisket.
Dessutom lyckades Mackan jaga upp en liten hälleflundra! Även denna tog en fiskstrimla under rockametet.
 Måndagen ska bli blåsig och fiskeplanerna är lite oklara, men rapport kommer på kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar