onsdag 6 januari 2016

Trögt piggvarsfiske i mellandagarna

I dagarna kring årsskiftet har vi varit ute och fiskat piggvar vid två tillfällen, bilder nedan. Resultatet har varit ganska nedslående med få fiskar inne på grunt vatten. Dessutom har de i samtliga fall vägrat att hugga. Mattias och jag (kanske mest jag...) när en lite nördig dröm om att få piggvar i Sverige årets samtliga månader och nu saknas bara januari och februari (om man räknar med Öresund). Det kalla vattnet och vararnas totala ointresse för våra stekheta tobis- och shadjiggar gör att det kanske blir svårt att lösa detta. Men skam den som ger sig, blir det några plusgrader och svaga sydvästvindar senare i januari får vi ge det en chans till.

Om kylan håller i sig kanske teamet sticker ut på Gullmarns is redan till helgen, men det återstår att se. Givetvis lockar fisket efter klorocka och allt annat kul som nappar från isen.

Nästa vecka börjar vår traditionsenliga sammanställning med våra toppfiskar från fiskeåret 2015. Dessutom är ett stalltips för er fiskeintresserade att boka upp måndag 25/1 för en föreläsning i Kungsbacka. Mer info kommer inom kort kring denna givna superkväll!

Ni glömmer väl inte heller att Havsfiskeboken både kan provläsas och inhandlas på www.havsfiskeboken.se

/Markus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar