torsdag 18 februari 2016

Fiskeåret 2015 (G-K)# Glyskolja
 • 325 gr Mats 
 • 315 Mattias 
 • 285 Mattias
  Ett fint vårpass kring Valborgshelgen. Bästa tid för stora glysor. Mats toppfisk snubblande nära svenska rekordet på 328 gr! Den togs dessutom i dubblé med en 250-grammare.


# Gråsej
 • 7700 gr (Mattias)
  Tagen på en långtur över Skagenvraken. Grymma fajters och helt okej matfisk.# Guldlax
 • +400 gr
  Vi fick en hög på ett nytt ställe i Langesund. Vikterna minns vi inte exakt, men Mackans toppfisk var en bra bit över 400 gram. Det är bara en tidsfråga innan dessa übercoola djupfiskar fångas med svensk utgångshamn och blir svenskt rekord. De borde verkligen finnas på 10-gradarn. Agnad häckla eller ett paternoster med små fiskstrimlor är melodin. # Havsmus
 • 1410 gram (Mackan, Fröya)
  Oj, vad många gånger vi skämtat om att det sitter en havsmus på kroken! En av teamets absoluta drömfiskar. Frederic Kullin tipsade oss om en liten kant med sandbotten på 205-215 meters djup. Första nedsläppet levererade en havsmus! Mackan var helt i chock och fick hjälp av Mats att svinga in musen som hölls i en låda med vatten tills vi fått några vettiga bilder. Den kändes pigg när den släpptes tillbaka och klarar nog av tryckförändringarna lika bra som sina nära släktingar hajarna och rockorna. Oj vad häftig fisk det är!
 # Hågäle
 • 1240 gr (Mats, Fröya)
  Den lilla hajen kan vara en riktig plåga kring Fröya/Hitra när man ska meta fjällbrosme, havsmus eller annat rart. Det är faktiskt aldrig kul att få en hågäle. Aldrig.
 # Hälleflundra
 • Ca 7 hg (Mackan, Fröya)
  Okej, den är inte stor, men likt förbannat är det en hälleflundra. Högg ett mete efter knaggrocka. Efter detta nötte Mackan konstant hälleflundra med jigg när de andra körde knaggrocka. Givetvis utan resultat.
# Knaggrocka
 • +4 kg
  Knaggrockafisket på Fröya är enkelt och roligt. Toppfiskarna var på 4-5 kilo, ofta bara snabbt avkrokad och returnerad. Otroligt snygga fiskar.# Kolmule
 •  +400 gr
  Också cool fisk. Vi jagar den i Langesund varje år, som en av Langesundsfestivalens viktigaste arter. Vi hittade ett bra ställe som gav en handfull fina ihop med guldlax. # Knot
 • 480 gr (Mange, Måseskär)
  En av Isolas paradgrenar och en av de enklaste storfiskregistreringarna på västkusten. Maj, Måseskär, Magnus. 3M som funkar bra på knot.# Kolja
 • 1,1 kg (Öresund)
 • 3,4 kg (Mattias, Fröya)
  Fin tävlingsfisk från Öresund. På Fröya snudd på hivade vi upp 3-kilosar på kummelfisket.

2 kommentarer:

 1. Många drömarter här ;))
  Som vanligt ser det ut som ni har gjort ett riktigt bra fiskeår. Extra intressant är helt klart Guldlax. Jag är helt övertygad att den kommer fångas ute vid 10-Gradarn under 2016 :))
  Stort grattis till era fångster! :))

  SvaraRadera
 2. Tack,året har helt klart bjudit på flera riktigt fina fiskar till teamet Ulf! En personlig favorit är kummeln, som kommer senare i listan. Det är få fiskar som är lika häftiga och respektingivande som en stor kummel.

  Under ett av passen på 10-gradarn i somras tappade jag en liten ljus fisk i ytan under natten... Kolmule eller guldlax, det fick vi aldrig reda på då strömmen tog fisken som blev mat åt ett par glada stormfåglar bakom båten...Men som sagt, förr eller senare kommer det fångas en guldlax där ute.

  /Mattias

  SvaraRadera