onsdag 3 augusti 2016

Sommarens fiske & snart dax för Langesund!

Återigen har det varit en sommar som präglats av blåst. Tiden bara går och går samtidigt som dag efter dag har blåst bort denna sommaren när man har varit ledig, ingen rolig känsla. Som tur var kom det till slut ett högtryck med lugna vindar.

Undertecknad lämnade Fiskebäckskils hamn 18 Juli ihop med D2 och Lill-Anders från Navia + Lilla My Anders. Turen blev ett totalt fiasko då i princip ingenting gick som planerat. För att göra en lång och jobbig historia kort: Vi blev av med hela 3 ankare + kätting under turen. Ankarlinan small alltså av under olika situationer där det annars brukar gå helt smärtfritt. Vi bytte efter två förlorade ankare till en ny ankarlina men det hjälpte inte. Motivationen och humöret var allt annat än på topp och efter lite överläggning valde vi att bryta ihop och ge oss tillbaka mot hamn. Vi hann under de få timmar vi fiskade få en vitrocka på dryga 10 kg + lubb över 12  kg.
En tur man bara vill glömma där allt gick åt helvete.

En äcklig lubb får symbolisera ovan beskrivna tur.
Dagarna efter valde jag party framför fiske då motivationen efter senaste turens fiasko var totalt borta. D2 stack ut igen ihop med Rickard Larsson från Naviguide, Tomas från nidingen giants och Manfred Isberg. Gänget hade fint fiske och det landades bland annat 3 blålångor, ett par vitrockor, stor långa, kolmule och sist men inte minst en guldlax på 5 hg till D2.
En art vi pratat om länge och vi vet finns där ute, nu var det äntligen dags och går allt som det ska blir fisken nytt svenskt rekord!
Gött jobbat och grattis säger vi i teamet!

D2 med 5 hg Guldlax!
Utöver dessa pass har Magnus varit ute med familjen på ett par fisketurer där framförallt grabbarna Melker och Albin har levererat, vad sägs om bland annat en havskatt och taggmakrill över 5 hg fångade av Albin!
Bröderna Durell med var sin fin taggmakrill från Kummelbank.
Snart stundar även Langesunds fiskefestival som i år går av stapeln 13-14 Augusti. Uppställningen ser ut som förra året och kommer i form av Magnus, Markus och Mats. 
Mer info och uppdateringar om tävlingen kommer längre fram då delar av teamet åker upp i början av nästa vecka.

/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar