måndag 7 augusti 2017

Vrakfiskerapport

I början av veckan var Mattias, Mats och Mackan ute på blandat fiske, med bas i Mattias sommarstuga i Fiskebäckskil. Tisdagen bjöd på vrakfiske, och bra sådant! Inga riktiga pjäser, men med en handfull granna fiskar i vikter upp mot 10 kg. Vid ett tillfälle låg Mikael Mogensen bredvid oss på ett av vraken. Vid ett tillfälle drog han i något riktigt tungt, som visade sig vara en marulk! En riktig drömfångst och vi var glada bara att få varit närvarande vid fångsten. Mikael lånade vår Super Samson för en snabb vägning (ca 12-13 kg) och senare i hamn vägdes marulken ordentligt.Se foton nedan.

På kvällen ville vi ankra med elmotorn över ett vrak för att meta havsål, men tyvärr var strömmen i området drygt 3 knop, vilket omöjliggjorde den satsningen. Onsdagen bjöd på busväder, så det fick bli en bergskäddasatsning i Gullmarsfjorden. Resultatlöst som vanligt, men hemma i soffan får man ingen fisk som vi brukar säga. Vi avslutade tidigt för en god torskryggmiddag i sommarstugan i Fiskebäckskil, i gott sällskap med Mattias farmor och farfar.

På torsdagen var vi ute på vraken redan strax innan kl 7 på morgonen och det första vi möts av är att vraket vi tidigare hade haft bra fiske på var helt söndernätat. Det låg ett stort garn rakt över hela vraket som dessutom var helt omärkt. Oerhört trist, och givetvis är det nätfiskare som pratat med någon som lämnat ut uppgifterna om att där var bra fiske någon dag innan. Nätets bojar var omärkta så givetvis handlar det om tjuvfiske. Vi låg i området ganska länge, utan att se någon närma sig för att dra upp nätet. De väntade såklart tills vi hade åkt. Vi testade ett par andra vrak utan framgång. Strömmen på ett av vraken rasade iväg i hela 3,2 knop. Inte ens lönt att släppa ner i de förutsättningarna. Vi avslutade helt enkelt dagen tidigt då det vid lunch kom in både regn och vind. 

10-kilostorsk

Drömfångst!Upptankning i Lysekil

Egenfiskat och egenodlat

Torskrygg till middag

Udda fångst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar