onsdag 10 januari 2018

Tonfiskprojektet kommer till Kungsbacka 18/1!




TID: torsdag 18 januari kl. 19.00. FRI ENTRÉ!
PLATS: Elektronen, Industrigatan 2, Kungsbacka

Kungsbacka Sportfiskeklubb bjuder ännu en gång på en spännande föreläsning. Denna kväll gästas vi av Andreas Sundelöf från SLU Aqua/Havsfiskelaboratoriet och Markus Lundgren från Sportfiskarna.
I september 2017 genomfördes det första tonfiskmärkningsprojektet i svenska och danska vatten. Projektet skedde med stöd av ICCAT och var ett samarbete mellan SLU Aqua, DTU Aqua, WWF och Sportfiskarna. Totalt märktes 18 stora blåfenade tonfiskar, varav 14 i Sverige. Sändarna kommer att samla in unik information om fiskarnas vandringar i Atlanten och för varje märkt tonfisk togs ett DNA-prov. Under kvällen får du en bakgrundsbeskrivning om tonfiskbestånden i Atlanten, hur förvaltningen ser ut och varför man hoppas på att återfå starka bestånd i våra nordiska vatten. Vart simmar de och var leker de? Under kvällen kommer också Jan Olsson att berätta om fisket efter tonfisk i Öresund efter andra världskriget och Roberth Hellberg berättar om sina upplevelser från det historiska fisket i september, då stora tonfiskar för första gången sedan 1964 spöfångades i Sverige. De 14 lyckade märkningarna är ett resultat av nio fiskedagar, 113 båtdagar, 476 persondagar och över 3000 kroktimmar. 

I samarbete med Fladen Store och Garmin anordnas ett lotteri med fantastiska priser!



Vägbeskrivning
Ni som kommer norrifrån kör av Kungsbacka/Varla, ni som kommer söderifrån tar Kungsbacka/Särö. Parkera på det stora köpcentret Kungsmässans parkering, men så nära McDonalds och den rondellen som möjlighet. Vid rondellen går ni över gatan och har då bara 100 m kvar. Följ marschallerna!
Vid akuta frågor får ni gärna ringa 0708-536322 (Markus Lundgren).

Välkomna!
/Kungsbacka Sportfiskeklubb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar