lördag 19 maj 2018

Rapport Skagenvraken och skäggtorsk 12/5

Precis som bestämt lämnade vi Fiskebäckskils hamn tidigt lördag morgon 12/5 och tog sikte på vraken norr om Skagen med förhoppningar på att vrakfisket var bättre där än närmare svenska kusten. Vädret var magiskt och förutsättningarna sett till strömmen var även dom riktigt bra.

Fisket var lite upp och ner och generellt ganska så trögt. Vi fick ibland ett par snabba torskar för att sedan stå helt fisklösa en längre tid. Vi lyckades få ihop en del fin matfisk men de lite större saknades tyvärr denna tur. Mackan var i en finare gråsej som tog runt 30 m i första rusningen men som tyvärr gick loss efter det.

På väg hem stannade vi till och testade lite bleka igen och idag var dom riktigt i stöten och vi fick snabbt ett gäng rätt så fina fiskar. Dagens höjdpunkt var dock solklart när vi testade efter skäggtorsk som slutade med succé. Mackan slog till med en riktigt maffig fisk på strax över 7 hg. Mats fick en på 525 gr och Mattias knep en på 480 gr. Riktiga drömfiskar som är oerhört coola och som vi länge har försökt att få!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar