måndag 22 april 2019

Rapport från påskhelgen

Mats, Mattias och Markus var fre-sön ute på havsfiske kring Måseskär med omnejd. Sammanfattningsvis var vädret som synes på bilderna nedan helt magiskt men fisket var riktigt trögt under hela helgen. Knappt någon fisk alls på vraken och allmänt dåligt fiske på allt vi prövade. Vi hoppas verkligen att det vänder snart och att det inte blir en upprepning av förra årets katastrofala vrakfiske, där fisket efter torsk men även bleka vara oroväckande dåligt.

Långfredag:
Långfredagen bjöd på en vrakrunda runt Skagen på ett blankt Skagerrak. Gott om matfisk men ingen över 3,5 kilo, vilket var en besvikelse. Inte heller någon gråsej och det var dessutom tomt på bleka när vi testade några vrak på hemvägen. Vi hade under nästan hela dagen trevligt sällskap i form av Niclas Johansson och Niclas Vajking som anslöt från Kungshamn i deras oerhört fina Beason 800.

Påskafton:
Vi la större delen av dagen på havskatt, utan resultat. Ström och vind var nästan obefintlig vilket säkert bidrog till det allmänt tröga fisket. Det blev diverse fångster med vitling, knot, fjärsing och rötsimpa men inga riktiga toppvikter. Det var dock andra dagen i rad som det var en helt fantastisk dag till havs.

Påskdagen:
Vi inledde dagens fiske med att försöka nöta upp en katt eller två. Efter flera timmars fiske lös havskatterna fortsatt med sin frånvaro. Vi bröt då av med lite pillemete och Mattias plockade snabbt en skäggtorsk på ca 4 hg och en glyskolja på 250 gr. I övrigt var det riktigt trögt, utöver redan nämnda fiskar fick vi knot, rötsimpa, glyskolja, torsk, gråsej och berggylta.
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar